Τρίτη, 15 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ ζητά το Σωματείο Επισιτισμού

Χανιά | Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ ζητά το Σωματείο Επισιτισμού

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα και απαιτεί “από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση αξιοποιώντας το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

mechanical adv 2021

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

apostolakis adv 2

Ταυτόχρονα, στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας. Κάθε προσπάθεια οργανωμένης διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα για επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, αλλά και κάθε διαμαρτυρία για τις συνθήκες ζωής αυτών και των οικογενειών τους θα αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, πειθαρχικά μέτρα μέχρι και διαγραφή. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών που διεκδικούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι χώροι εκπαίδευσης, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αναφορικά στο ν/σ:

Καθορίζει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα ως ποσοστό του μέσου όρου της επίδοσης των μαθητών σε κάθε κατεύθυνση. Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να μειώσει των αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θέτει όριο στον αριθμό των τμημάτων που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (10% ΓΕΛ, 20% ΕΠΑΛ των προσφερόμενων τμημάτων). Αυτή η διαδικασία θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλείονται μαθητές από τμήματα που επιθυμούν και θα μπορούσαν με βάση το βαθμό τους να «πιάσουν» από την πρώτη φάση.

Προβλέπει για πρώτη φορά την κατάθεση διπλού μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Έτσι σπρώχνει βίαια χιλιάδες μαθητές έξω από τα Δημόσια ΙΕΚ, προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Εισάγει όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές. Διαγράφονται από τις σχολές, δηλαδή, χιλιάδες νέοι που για κοινωνικούς λόγους ή γιατί αναγκάζονται να δουλέψουν δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους έγκαιρα. Είναι αστείο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να αποδείξει ένας εργαζόμενος φοιτητής, την ιδιότητα του με 20 ένσημα το μήνα, στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τη σημερινή νεολαία. Αν δεν ξέρει το Υπουργείο με τι όρους δουλεύουν οι φοιτητές στα μαγαζιά της εστίασης ας κάνει μια βόλτα να ρωτήσει πόσοι από αυτούς ασφαλίζονται ή παίρνουν άδεια στην εξεταστική τους.

Δημιουργεί ένα πλέγμα ποινικοποίησης, παρακολούθησης και τρομοκράτησης των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Ιδρύει νέο σώμα καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, η καταστολή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος και των αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Το Σωματείο Επισιτισμού καλεί τόσο τους εργαζόμενους φοιτητές του κλάδου μας που δέχονται διπλό χτύπημα, όσο και τους εργαζόμενους γονείς σε ξεσηκωμό και οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των εργατικών στρωμάτων σε συμμαχία μπορούμε να γκρεμίσουμε όλους τους αντιλαϊκός νόμους!

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές! Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες.
  • Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις φοιτητικές συγκεντρώσεις.
  • Όχι στα όρια φοίτησης και στις διαγραφές φοιτητών! Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
  • Οργανώνουμε την πάλη απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Μπαίνουμε μπροστά μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές, δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα.
zygos gif 2020b