ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Αναζωπύρωση στην περιοχή Μούστακο – Απειλούνται σπίτια

Αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά στην περιοχή «Μουστάκο» του δήμου Σελίνου -Κανδάνου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 χθες το μεσημέρι είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο είχαν παραμείνει δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν εκ νέου.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται στο σημείο καθώς εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 20 οχήματα της υπηρεσίες. Παράλληλα, επιχειρούν δυο ελικόπτερα με ρίψεις από αέρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απειλούνται σπίτια στην περιοχή της Σκλαβοπούλας που ανήκει στον δήμο  Σελίνου –Κανδάνου, όπου οι φωτιές έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών και έχουν προκαλέσει ζημιές εξωτερικά. Μάλιστα, η περιοχή εκκενώθηκε προληπτικά.

neratzoulis neo

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνη Περράκη, ζητήθηκε από παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος, να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους και χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button