Κυριακή, 11 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά: Αναλαμβάνουν το καθαρισμό του Κρητικού Πελάγους από τα πλαστικά

Χανιά: Αναλαμβάνουν το καθαρισμό του Κρητικού Πελάγους από τα πλαστικά

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στην δράση «Μεσογειακός Καθαρισμός», που πραγματοποιείται σε 11 λιμάνια της χώρας με στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από τα πλαστικά συμμετέχει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία».

Η δράση αφορά τον υποθαλάσσιο καθαρισμό της Μεσογείου, χρησιμοποιώντας το δίκτυο των επαγγελματιών αλιέων και την επανένταξη των συλλεχθέντων απορριμμάτων εκ νέου στην κυκλική οικονομία.

mechanical adv 2021

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου «πέντε μηχανότρατες από το λιμάνι της ιχθυόσκαλας της Σούδας, αναλαμβάνουν να καθαρίσουν χιλιάδες κιλά πλαστικού από τον βυθό της θάλασσας του Κρητικού πελάγους, ενώ ταυτόχρονα σταθμοί συλλογής χρησιμοποιημένων αλιευτικών διχτυών θα δημιουργηθούν στην Σούδα, το Ενετικό Λιμάνι και το λιμάνι της Νέας Χώρας. Το υλικό αυτό, θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία νέων προϊόντων».

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα χρησιμοποιημένα αλιευτικά δίχτυα από μηχανότρατες, ανεμότρατες, γρι γρι και παράκτια σκάφη θα μετατραπούν σε χρήσιμα προϊόντα, όπως χαλιά, μαγιό και κάλτσες ενώ τα πλαστικά μπουκάλια ανακυκλώνονται και μετατρέπονται σε μπλουζάκια».

Σε γραπτή του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης υπογραμμίζει την σπουδαιότητα του προγράμματος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπολογίζεται πως το 2050, τα πλαστικά στην θάλασσα θα είναι περισσότερα από τα ψάρια. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για άλλη αναβολή, πρέπει να δράσουμε τώρα, για να ανατρέψουμε την θλιβερή αυτή πρόβλεψη. Έχει νόημα να υπογραμμίσουμε πως ο καθαρισμός αυτός θα πραγματοποιείται σε μόνιμη βάση, στο πλαίσιο του προγράμματος».

Η δράση «Μεσογειακός Καθαρισμός», υλοποιείται στα Χανιά με την χρηματοδότηση του πανελλαδικού δωρητή της, του ιδρύματος Costas M. Lemos Foundation και των υποστηρικτών της για την υλοποίηση στην Κρήτη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και Πλωτό Μουσείο Νεράιδα.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble