ΚΡΗΤΗ

Χαιρετισμός του Μανόλη Θραψανιώτη στο 9ο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Στην τελετή έναρξης του 9ου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που έχει στο επίκεντρο των εργασιών του το λογοτεχνικό και ποιητικό έργο του «Ερωτόκριτου», παραβρέθηκε και  απεύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Μανόλης  Θραψανιώτης.

Ο Βουλευτής στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

caffeine adv 2021

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία μου στην εναρκτήρια τελετή του 9ου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Οι απόδημοι Κρήτες, συνταξιδευτές με τον Ερωτόκριτο στον 21ο αιώνα σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

neratzoulis neo

Η Κρήτη  ήταν εδώ, είναι εδώ και θα είναι εδώ. Οι  Κρητικοί ήταν εδώ και είναι παντού, όπως μαρτυρούν ιστορία και πολιτισμός, τιμώντας διαχρονικά  με τους αγώνες τους, τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, των τεχνών και των γραμμάτων.

Το 2019 καθιερώθηκε ως έτος Ερωτόκριτου,  με πρόταση της Περιφέρειας και αποδοχή από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.”

Σε συνέχεια αναφέρθηκε στη μετάφραση του Ερωτόκριτου στα γαλλικά με την υποστήριξη και τη συμβολή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αυτή η δύσκολη προσπάθεια είχε μεγάλη σημασία για τη διάδοση του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Γαλλία και παρουσιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο και στο Παρίσι το 2007.

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στους συντελεστές της μετάφρασης, την  Κλαίρη Μιτσοτάκη,  Γιώργη Λαγκαδινό και τον φιλέλληνα Γάλλο ποιητή Robert Davreu, λάτρη της Ελληνικής ποίησης και του Ελληνικού πολιτισμού και τόνισε ότι είναι σημαντικό, στη μνήμη του  Rombert Davreu, μια ήμερα των εκδηλώσεων να είναι αφιερωμένη σε εκείνον.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button