Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου

Αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου διενήργησαν χτες αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου, μετά από καταγγελίες πολιτών, και διαπίστωσε την ύπαρξη διάσπαρτων κηλίδων χρώματος μπέζ-καφέ αγνώστου προελεύσεως, αφρώδους μορφής, άοσμες και αυτοδιαλυόμενες.

Οι κηλίδες αυτές έχουν εντοπιστεί πολλές φορές στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου κατά το παρελθόν και σύμφωνα με τις αναλύσεις ,που έχουν γίνει από αρμόδιες υπηρεσίες, πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς ( μεταζώα, κωπήποδα, τροχοζώα) , βενθικά κυανοφύκια του γένους Oscillatoria καθώς και για αιωρούμενα βιογενή θρύμματα.

mechanical adv 2021

Η παρουσία των παραπάνω οργανισμών συνήθως σχετίζεται με αυξημένη παροχή θρεπτικών (ευτροφισμός) καθώς και αυξημένες θερμοκρασίες (θερινή περίοδος). Επομένως, οι κηλίδες που εντοπίστηκαν οφείλονται σε πλαγκτονικούς οργανισμού , σε βενθικά κυανοφύκια καθώς και σε αιωρούμενα βιογενή θρύμματα και δεν είναι αποτέλεσμα ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου.

apostolakis adv 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble