ΚΡΗΤΗ

Αυτοψία από στελέχη του Κατάρ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο

Στην Κρήτη βρίσκονται από και κάνουν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο της Κρήτης τεχνικοί και λοιπά στελέχη της κρατικής εταιρείας του Εμιράτου του Κατάρ που έχει προτείνει τη δική της λύση για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού από το καλοκαίρι του 2020 και μετά, όταν και θα υπάρχει πρόβλημα ηλεκτρικής επάρκειας.

Οι Καταριανοί τεχνικοί θα κάνουν αυτοψία για να δουν πιθανά προβλήματα κυρίως στις λιμενικές εγκαταστάσεις που θα αξιοποιηθούν, καθώς η λύση που προτείνουν έχει ως βασικό χαρακτηριστικό ότι το σύνολο της τροφοδοσίας και της ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας θα βρίσκεται σε ένα καράβι το οποίο θα αγκυροβολήσει στον Αθερινόλακκο.

Πρακτικά, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, τόσο οι αποθηκευτικοί χώροι του LNG, όσο και η μονάδα αεριοποίησης, αλλά και οι τουρμπίνες παραγωγής ρεύματος αποτελούν ένα σύνολο δραστηριοτήτων που βρίσκονται στο ίδιο πλοίο.

Την ίδια στιγμή παραμένει η σύγχυση για το ποια οδός θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση και τη ΡΑΕ ώστε να μην μείνει από ρεύμα το νησί από το 2020 και μετά.Πρώτη επιλογή του κ. Σταθάκη είναι να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν ποντάροντας σε μια ντεφάκτο παράταση λειτουργίας των υφιστάμενων σταθμών και στο ότι κανείς δεν μπορεί να «σβήσει» τις μονάδες και να αφήσει την Κρήτη χωρίς ρεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close