Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Η αυτοδιοίκηση δυναμικά στο πλευρό των σεισμόπληκτων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ουσιαστική και ιδιαίτερα αποδοτική υπήρξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Αρκαλοχώρι, με βασικό θέμα τα προβλήματα των σεισμόπληκτων περιοχών και την πορεία αντιμετώπισής τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε και σε όλα τα τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δήμους της Κρήτης, με αιχμή το ενεργειακό και τις παρενέργειές του, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για θεσμικές παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης, όπως στο θέμα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό της δαπάνης ναυαγοσωστικής κάλυψης έτους 2022 και την έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομών που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν σε όλους τους Δήμους της χώρας, μέσα από νέες και ρεαλιστικές αναθεωρήσεις τιμών σε όλες τις εργασίες. Για τα ζητήματα αυτά έχουν ήδη αποσταλεί σχετικές επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς.

“IN_AND_OUT

Ενημερώσεις από Δημάρχους σεισμόπληκτων περιοχών

Όπως ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, «η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης είναι και ουσιαστική, αλλά και συμβολική. Θέλουμε να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά τις σεισμόπληκτες περιοχές να δούμε ένα προς ένα όλα τα προβλήματα, να δούμε τι έχει γίνει με την καταγραφή των ζημιών, με την έγκριση των φακέλων και τι εκκρεμεί ακόμη.

Για τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί μίλησαν εκτενώς οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Μαν. Φραγκάκης, Αρχανών Αστερουσίων Μαν. Κοκοσάλης, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας και Οροπεδίου Γιαν. Στεφανάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ενέργειες που προχώρησαν οι Δήμοι για στήριξη των δημοτών τους και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν.

Mechanical Solutions

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι Δήμαρχοι στις εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση των όσων έχει υποσχεθεί η πολιτεία, τόσο στο θέμα των ελέγχων, όσο και στη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Ουσιαστικές ήταν και οι αναφορές του Αντιπροέδρου και Γραμματέα της ΠΕΔ, Δημάρχων Ρεθύμνης Γιώργ. Μαρινάκη και Πλατανιά Γιαν. Μαλανδράκη, και του μέλους της Ε.Ε. Νίκου Κοκκίνη, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της ΠΕΔ Κρήτης για την εξέλιξη γενικότερων αυτοδιοικητικών θεμάτων και προβλημάτων.

Όλοι οι Αυτοδιοικητικοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την απόλυτη στήριξή τους για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πλήξει οι σεισμοί, ιδιαίτερα δε στους σεισμοπλήκτους για να μπορέσουν να επιστρέψουν ξανά στα σπίτια τους.

Επίσκεψη των Δημάρχων σε οικίσκους σεισμοπαθών

Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι και ο  παριστάμενος βουλευτής Ηρακλείου Βασ. Κεγκέρογλου, που κατάγεται από την περιοχή, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον χώρο των οικίσκων όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι σεισμόπληκτοι της περιοχής Αρκαλοχωρίου, και συνομίλησαν με πολλούς από αυτούς για τις ανάγκες τους και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος,  αποφασίστηκε, η ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους, να προχωρήσει στη σύνταξη κειμένου με στόχο τη διεκδίκηση των αιτημάτων των σεισμόπληκτων περιοχών, το οποίο θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button