Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑρναουτάκης | Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αρναουτάκης | Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Παρέμβαση για τον τουρισμό έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.

Η Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων της πανδημίας είχε στο επίκεντρο το θέμα του τουρισμού στην Ευρώπη, δεδομένου ότι αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

mechanical adv 2021

Προσκεκλημένος σε μια συζήτηση για τον τουρισμό και το μέλλον του, εκπροσωπώντας μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κλήθηκε να καταγράψει τη θέση του για την κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις περιφέρειές της.

apostolakis adv 2

«Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε στην Ελλάδα, μια ακόμα ιδιαίτερη τουριστική περίοδος, η πορεία της οποίας απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η γνώση που αποκτήθηκε μας διδάσκει πως πρέπει να κινηθούμε. Μας επιβάλει να αξιοποιήσουμε την ιατρική επιστήμη, την ψηφιακή τεχνολογία, τις πολιτικές πρόληψης της πανδημίας, προκειμένου να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς», είπε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην Κρήτη, μίλησε για την ετοιμότητα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και υπογράμμισε τη συνέργεια που κτίζει τείχος προστασίας στο νησί. «Στο νησί μας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τους υγειονομικούς και τους τουριστικούς φορείς, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με ασφάλεια, επιδεικνύοντας την ίδια ετοιμότητα. Πράγματι, έφτασε η στιγμή που η χώρα μας, υποδέχεται τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Οφείλει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», υπογράμμισε.

zygos gif 2020b