ΚΡΗΤΗ

Απογοήτευση, θλίψη και αγανάκτηση στην σημερινή κατάληψη από τους νεφροπαθείς του Νομού Λασιθίου (videos)

Απογοήτευση, θλίψη και αγανάκτηση από τους νεφροπαθείς του Νομού Λασιθίου. Χρόνια τώρα ακούνε υποσχέσεις για την μεταφορά της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα, οι νεφροπαθείς προέβησαν σε κατάληψη, κάνοντας αποχή από την θεραπεία τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο» με τις υποσχέσεις και την αδιαφορία για 23 συνεχόμενα χρόνια.

Οι πρώτες δηλώσεις του Προέδρου Νεφροπαθών Λασιθίου κου Μανώλη Αρναουτάκη:Δήλωση του κου Νίκου Χριστοφακάκη, πρώην δημάρχου Ιεράπετρας:

Δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κου Γιώργου Μανουσάκη:

Οι δηλώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κας Μαρίας Σπινθούρη:

Ακολουθεί η έγγραφη ανακοίνωση του συλλόγου:

«Υποσχέσεις που μένουν στα λόγια»

Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να δουν οι αρμόδιοι ότι δεν γίνεται να είμαστε ξεχασμένοι χωρίς να έχουμε δίπλα μας όλες τις ειδικότητες και κυρίως τους καρδιολόγους.

Πριν λίγες μέρες χάσαμε ένα νέο άνθρωπο, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρό μας μόλις 47 ετών. Μέχρι να ειδοποιηθεί ο καρδιολόγος και η αναισθησιολόγος να έρθει, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Πόσους πρέπει να θρηνήσουμε για να σκύψουν οι αρμόδιοι στο πρόβλημά μας;

Η φύση της πάθησής μας είναι τέτοια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί γιατρός άλλης ειδικότητας ή ακόμη και η άμεση μεταφορά μας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν στο πρόβλημά μας και να μην το προσπεράσουν, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Η μεταφορά μας είναι άμεση ανάγκη πριν θρηνήσουμε και άλλους νέους ανθρώπους.

Εάν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά μας, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε έντονη διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close