ΚΡΗΤΗ

Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ενημερώθηκαναπό επιστημονικό κλιμάκιο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτηςγια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίουστην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος& Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, ειδικά για τους κατοίκους των οικισμών πλησίον των δύο σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στη Σητεία, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν στην Επιτροπή ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση.

Επίσης δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες όσο αφορά στις επιπτώσεις του αντλησιοταμιευτικού στην διαχείριση του φράγματος Ποταμών Αμαρίου όπου φάνηκε ότι δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκε το φράγμα.Η Επιτροπή αποφάσισε να γνωμοδοτήσειγια τους περιβαλλοντικούς όρους της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υβριδικού Σταθμούστην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της.

Επιπλέον τρεις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση:Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

α)Για το Αιολικό Πάρκο στην περιοχή «Ξηρολίμνη ΙΙ» ισχύος 5,4 ΜW στο Δήμο Σητείας στην Π.Ε. Λασιθίου

β)Μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος εκτός ορίων οικισμού Γαλάνη ΤΚ Χορδακίου Δήμου Χανίων από την «ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ»

γ) Σταθμός κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ», στο ΔΔ Χόνδρου, Δήμου Βιάννου, ΠΕ Ηρακλείου

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close