ΚΡΗΤΗ

Απάντηση του Αγγελου Ευαγγελιδάκη (ΕΠΑΜ) στον δήμαρχο Σητείας για τους πρόσφυγες

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Σητείας, κ. Γ. Ζερβάκη, και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Ιεράπετρα Δήμος πρότυπο», κ. Α. Πετρά,  στον ραδιοφωνικό σταθμό Λατώ fm στις 14/10/19 με θέμα συζήτησης την ανάγκη εξεύρεσης προσωρινής στέγης σε πρόσφυγες και μετανάστες στις πόλεις του νομού Λασιθίου,  θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Μετά το 7ο Περιφερειακό Συνέδριο παρατηρούμε μια εντονη προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών, αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Νομό  Λασιθίου, όπως και σε άλλους νομούς και περιφέρειες,  να διαχειριστούν ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

caffeine adv 2021

Μια πρώτη γεύση για το τι θα διαχυθεί στις κοινωνίες μας τις επόμενες μέρες και θα δοκιμάσει τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά την πήραμε,  ήδη, από τις συνεντεύξεις τους.

Οι παραπάνω τοπικοί άρχοντες  επιδόθηκαν σ’  ένα ρεσιτάλ αοριστολογίας,  με βασικό επιχείρημα ότι πρέπει να δείξουμε τον «πολιτισμό» μας και την φιλοξενία μας,  απευθύνθηκαν στο συναίσθημα του κόσμου και  επιδόθηκαν σε ευχολόγια περί «αναίμακτων χρόνων»,  ώστε να προλάβουν πιθανές μελλοντικές αντιδράσεις.

neratzoulis neo

Στα πλαίσια λοιπόν της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων των περιφερειών και των δήμων,  βλέπουμε τον κοινό βηματισμό και την ταύτιση των απόψεων των δημοτικών παρατάξεων του νομού μας στο ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και το πώς όλοι τους θα κληθούν να εφαρμόσουν στην ουσία την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για το ζήτημα, την Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας δηλαδή.

Το θέμα είναι πολιτικό  αλλά και θέμα διαχείρισης  του προβλήματος.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ,  έντρομη μετά τις  νέες, τρομακτικά, αυξημένες αφίξεις στα νησιά,  προχωράει  σε αποσυμφόρηση των νησιών  με συμφόρηση  της ενδοχώρας, των υπολοίπων περιφερειών της Ελλάδας όπως και της δικής μας.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις ενέργειες των τοπικών μας αρχόντων, ειδικά εκείνων που εκλέχθηκαν με την στήριξη του βουλευτή και νυν Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη.

Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, πόσο προηγμένη κοινωνία είμαστε και πόσο ικανή να διαχειρισθούμε ένα μείζον ζήτημα όπως το μεταναστευτικό,  όταν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε,  ούτε ένα μουσικό γυμνάσιο στο νομό μας ;

Άγγελος Ευαγγελιδάκης

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button