ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | «Ανύπαρκτοι επόπτες στη δακοκτονία οδηγήσαν στον θάνατο του εργάτη»Για τρομερές ελλείψεις στον τομέα της δακοκτονίας που ήρθαν στο προσκήνιο μετά το δυστύχημα στον Αποκόρωνα Χανίων το οποίο κόστισε τη ζωή ενός 52χρονου εργάτη, κάνει λόγο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η δακοκτονία στο νησί είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης η οποία την αναθέτει σε διάφορους εργολάβους ενώ αυτή την περίοδο ξεκίνησαν οι ψεκασμοί χωρίς όμως να έχουν τοποθετηθεί οι επόπτες οι οποίοι επιβλέπουν τους ψεκασμούς.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα μέτρα ασφαλείας είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα ενώ όπως τονίζει, το δυστύχημα αναδεικνύει την ανάγκη «να υπάρχει ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του».

«Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς και να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων προστασίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

swell adv 2021

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Το σημερινό τραγικό εργατικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή 52χρονου εργάτη στην δακοκτονία φέρνει στο προσκήνιο τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα αυτό. Η δακοκτονία στο νησί είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης η οποία την αναθέτει όμως σε διάφορους εργολάβους. Στην περίπτωση του Αποκόρωνα, το έργο έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου.

Αυτή την περίοδο ξεκίνησαν οι ψεκασμοί  χωρίς όμως να έχουν τοποθετηθεί οι επόπτες οι οποίοι επιβλέπουν τους ψεκασμούς. Τα μέτρα ασφαλείας είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα με αποτέλεσματα σαν το σημερινό.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με τραγικό όμως τρόπο η ανάγκη να υπάρχει ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς και να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι αυτοί που έχουν καθιερώσει αυτή την κατάσταση στο κομμάτι της δακοκτονίας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη που έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να φέρει ένα μεροκάματο στο σπίτι του».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button