Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑντώνης Ζερβός: «Η υποκρισία περισσεύει» για το περίπτερο του λιμανιού

Αντώνης Ζερβός: «Η υποκρισία περισσεύει» για το περίπτερο του λιμανιού

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Το ζήτημα της θέσης του περιπτέρου στο λιμάνι που βρίσκεται στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες, έδωσε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να «πέσουν οι μάσκες»! Ας ανατρέξουμε όμως στα γεγονότα για να οδηγηθούμε  στην συνέχεια  σε ασφαλή συμπεράσματα. Στις 3-3-2015 κατατίθεται αίτηση μετακίνησης του περιπτέρου από τον ιδιοκτήτη.

Στις 27-4-2015 με την υπ’ αριθμ. 146 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί για την μετακίνηση του περιπτέρου χωρίς να υποδεικνύει θέση. Είχε  γίνει ήδη διερεύνηση πιθανών θέσεων μετακίνησης και είχε προταθεί τελικά η θέση που έχει μετακινηθεί σήμερα. Το Δημοτικό Συμβούλιο. όμως δεν μπορούσε να ορίσει την θέση αυτή, αφού πρόκειται για χώρο που διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο.

mechanical adv 2021

Στις 29-4-2015 με την υπ΄ αριθμ. 75 ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου συμφωνεί με την μετακίνηση, στην συγκεκριμένη θέση.

apostolakis adv 2

Στην ίδια συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής και παρά την διαφορετική μου εισήγηση (πρακτικά)  δίνεται περιθώριο νομιμοποίησης της τεράστιας πέργκολας που είχε τοποθετηθεί ΗΔΗ, πριν αρκετές ημέρες, στο παρακείμενο κατάστημα.  Μια κατασκευή με συρόμενη οροφή, φωτισμό κ.λπ, που δεσπόζει σ’ όλο το χώρο.

Η παραπέρα διαδικασία  για την νόμιμη μετακίνηση προέβλεπε την έγκριση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου από τα αρμόδια όργανα και στην συνέχεια η απάντηση  στην αρχική αίτηση του ιδιοκτήτη για τη μετακίνηση του περιπτέρου.

Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης προχώρησε αυθαίρετα, στην υλοποίηση της απόφασης ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!

Προφανώς ακολούθησε την πρακτική του όμορου καταστηματάρχη με την πέργκολα, που είχε προηγηθεί μερικές μέρες.

Είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιου είδους  πρακτικές τετελεσμένων.

Δυστυχώς όμως η αντίδραση της δημόσιας διοίκησης δημιουργεί συνεχώς τέτοιου είδους ζητήματα αφού ο ιδιώτης μπορεί και κινείται γρήγορα, αυθαιρετώντας, ενώ το Δημόσιο πρέπει να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση για την αυθαίρετη μετακίνηση του περιπτέρου έχει επιληφθεί  η δικαιοσύνη. Είναι απολύτως σαφές ότι η τελική της απόφαση θα υλοποιηθεί από τον Δήμο, όποια και αν είναι.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος και το Δημόσιο γενικά δεν μπορεί να ενεργήσει και να αποκαταστήσει την προγενέστερη κατάσταση χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που ξεκίνησαν.  Δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αυτοδικία.

Όπως επίσης είναι σαφές ότι η μειοψηφία, για τους δικούς της λόγους, από τις δύο περιπτώσεις  αυθαιρεσίας, επέλεξε  να ‘’σηκώσει’’ την μία! Η άλλη αποσιωπήθηκε.. Αν  μάλιστα  λάβουμε υπ’ όψιν  την έκταση και των δυο κατασκευών για την πέργκολα, θα έπρεπε να μας «εκτελέσει». Γι’ αυτό όμως  «σιγή ασυρμάτου» ;

Δεν ήξεραν ότι στην Λιμενική Επιτροπή ο εκπρόσωπος τους, ψήφισε θετικά για την μετακίνηση; Γιατί δεν τον επανέφεραν στην τάξη; Ήταν μάλιστα εκείνος που μετά την αποχώρηση μου από την Λιμενική Επιτροπή, την ημέρα εκείνη επέβαλε με τον τρόπο του την χορήγηση της  2μηνης παράτασης για την πέργκολα.

Κανείς δεν είναι περήφανος για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Αν όμως δική τους πρακτική, τις προηγούμενες περιόδους, ήταν να δίνουν γύρω – γύρω εντολές ως τοποτηρητές μοναρχών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την παρούσα δημοτική αρχή .

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Ζερβός Εμμ. Αντώνιος

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ