Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑγιος Νικόλαος | Ανοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων

Αγιος Νικόλαος | Ανοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Με αφορμή τις κυβερνητικές αποφάσεις και  ανακοινώσεις που άλλαξαν το πλαίσιο του lockdown, οδηγώντας σε χαλάρωση των μέτρων και επανεκκίνηση κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση.

“Ανοίγουν σταδιακά δραστηριότητες στην Επικράτεια, με τους πολίτες να βλέπουν φως στο τούνελ, έπειτα από το πολύμηνο lockdown.

mechanical adv 2021

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, έχει εμβολιαστεί ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πολιτών (περίπου 50%), γεγονός που παρέχει αισιοδοξία, δεδομένης της καθημερινής εικόνας των κρουσμάτων καθώς και της σταθεροποίησης του ιικού φορτίου στα λύματα που καταδεικνύει σαφή βελτίωση.

apostolakis adv 2

Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση δεν εφησυχάζουμε, αφού είναι σημαντικό τώρα, να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, ώστε να διατηρηθεί η καλή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Λασίθι και ο Άγιος Νικόλαος, δεδομένου ότι η πρακτική αυτή, θα αποτελέσει, το “πράσινο διαβατήριο” μας, για την διατήρηση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε και φέτος τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, ώστε να υπάρξει μια αξιοπρεπής τουριστική χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε επίσης σ΄ όσους δεν εντάσσονται στο μέτρο της δωρεάν λήψης self test από τα φαρμακεία, συνιστάται να μην επαναπαυτούν. Αντιθέτως, ν΄ αξιοποιήσουν στο μέγιστο την πλατφόρμα του ΕΟΔΥ : www.testing.gov.gr, δεδομένου ότι υπάρχει στην πόλη του Αγίου Νικολάου, μόνιμη δομή για τον σκοπό αυτό στον χώρο των ΚΑΠΗ. Τα συστηματικά τεστ αλλά και η πιστή τήρηση των μέτρων, θα συμβάλλουν στο να υπάρξει έλεγχος, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής σαιζόν.

Στο “χέρι” μας είναι να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα. Ο αυξανόμενος έλεγχος, η ατομική ευθύνη, που ως πράξη ο καθ΄ ένας οφείλει να έχει, η επιστροφή στην κανονικότητα,είναι μια υπόθεση, που καλούμαστε να κερδίσουμε όλοι μαζί!

Θα ήταν ατυχές, λόγω αμέλειας ή λιγότερο σοβαρής αντιμετώπισης από μεμονωμένα άτομα, να χαθεί αυτός ο μεγάλος στόχος.

Ζητώ λοιπόν να συνεχιστεί η προσπάθεια, ώστε σύντομα να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητα, στην ζωή και στους δικούς μας ανθρώπους”.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-