ΚΡΗΤΗ

Ανοίγει αγροτικό Μουσείο στη Χερσόνησο

Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 θα υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες του το Αγροτικό Μουσείο στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

TοΑγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά& Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη, που στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και οίκημα (δωρεές της οικογένειας Παρλαμά), ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988.

Οι Συλλογές του Μουσείου είναι θεματικά διαρθρωμένες (πατητήρι, ρακοκάζανο, φούρνος, αγροτικά εργαλεία, κρητικό σπίτι, σιδεράδικο, βαρελάδικο, μαραγκούδικο, ελαιοτριβείο, υφαντά και εργαλεία υφαντικής), με άξονα την ύπαιθρο της Κρήτης και αντικείμενα που χρονολογούνται από τον όψιμο 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αι.

Το 2011, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και επέκταση (με τη συνδρομή του ΠΕΠ Κρήτης), το Μουσείο απέκτησε πτέρυγες υφαντικής με υφαντά από τις Συλλογές της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.

Πλούσιο εποπτικό υλικό και ψηφιακά μέσα προσφέρουν στον επισκέπτη επιπλέον πληροφορία και τεκμηρίωση των εκθεμάτων. Το μουσείο είναι προσβάσιμο στα Α.Μ.Ε.Α., διαθέτει μικρό πωλητήριο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και χώρους ανάπαυσης.

Η περίοδος λειτουργίας του Α.Μ.Μ.Π. είναι από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο. 

Οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα, Τετάρτη έως Σάββατο 10.00 – 18.00 (Τρίτες, Κυριακές& αργίες κλειστό).

Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι 4€, του μειωμένου 3€, ενώ σχολικές ομάδες, και παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close