ΚΡΗΤΗ

Ανώγεια: Πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη – Ο γιος μου δεν πυροβόλησε κανένανΘρήνος και σήμερα στα Ανώγεια. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γίνει σε λίγη ώρα η κηδεία του 63χρονου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου από μία σφαίρα, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Λίγες μόνο ώρες από την κηδεία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, η ατμόσφαιρα στα Ανώγεια είναι ατμόσφαιρα πένθους και πίκρας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Δύο μέλη γνωστών οικογενειών του χωριού, δεν βρίσκονται πια στη ζωή μετά το κακό, δύο οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα, και τα “γιατί” μένουν για την ώρα αναπάντητα.

Η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη δεν θα μεταφερθεί στο σπίτι του, όπως συνηθίζεται, υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς το σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Η σορός παραμένει στη σχολή που διατηρούσε ο άτυχος 63χρονος και από εκεί θα μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμο ακολουθία.

swell adv 2021

Ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, Γιάννης, συγκλονίζει μιλώντας στους δημοσιογράφους:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

“Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές. Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη”.

Τις καλές, σε γενικές γραμμές, σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών, πιστοποιούν μαρτυρίες και άλλων κατοίκων του χωριού.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το διπλό φονικό παραμένουν αδιευκρίνιστες και φως θα ρίξει η βαλιστική εξέταση.

Σε λίγο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου, ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη, Μανώλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button