ΚΡΗΤΗ

Ανώγεια | Ενταξη δυο έργων στο Πράσινο Ταμείο

Την ένταξη δυο έργων του δήμου Ανωγείων στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», σε συνέχεια των σχετικών Προσκλήσεων ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων δήμου Ανωγείων», ύψους 127.000 ευρώ, καθώς και το έργο που αφορά σε «παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου κοινωνικών δομών», ύψους 72.000 ευρώ.

brands heaven2021

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης αφορά το κτήριο του ΚΑΠΗ που στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων το οποίο είναι το πιο ενεργοβόρο κτίριο σύμφωνα με σχετική μελέτη που είχε εκπονήσει το ΕΛΜΕΠΑ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, την θερμομόνωση του κτιρίου και την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας.

Το δεύτερο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού παγκάκια, φωτιστικά οδών, ζαρντινιέρες με πράσινο σε πολλά σημεία του οικισμού, καλύμματα κάδων απορριμμάτων, περιφράξεις χώρων κάδων απορριμμάτων και σέτ οργάνων υπαίθριας γυμναστικής, με σκοπό την την ανακαίνιση του εξοπλισμού και καλλωπισμό των σημείο συλλογής των απορριμμάτων, ώστε αυτός να καταστεί πιο φιλικός προς τους κατοίκους αλλά και πιο πράσινος.

neratzoulis neo

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάνννη

«Θεωρούμε ότι οι χρηματοδοτήσεις του πράσινου ταμείου φτάνουν πραγματικά στον πολίτη. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, συζητήσαμε επίσης ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα σχέδια για τους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων ΣΦΗΟ για τους μικρούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, που δεν ήταν στην αρχική πρόσκληση, αλλά και για νέα πρόσκληση για την σύνταξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και μικρών άλλων δράσεων. Θα ήθελα να τον ευχαριστώ για την αναβάθμιση της λειτουργίας των δράσεων του Πράσινου Ταμείου και στο πρόσωπο του, όλα τα άξια στελέχη του Ταμείου για την αποτελεσματικότητα και ταχύτητα που επιδεικνύουν»
Σχετικά άρθρα

Back to top button