ΚΡΗΤΗ

Ανώγεια: 110 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών μέσα σε ένα χρόνο

O Δήμος Ανωγείων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 την εφαρμογή της ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο) με ένα σύστημα 42 μπλε και 15 κίτρινων κάδων.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της ανακύκλωσης στο Δήμο Ανωγείων, 110 τόνοι ανακυκλωσίμων υλικών έχουν συλλεχθεί και μεταφερθεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλωσίμων στο Ρέθυμνο.

caffeine adv2020b

Το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τον Δήμο, θα έχει ως εξής:

  • Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα γίνεται η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων.
  • Κάθε Τετάρτη θα γίνεται η αποκομιδή της ανακύκλωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανωγείων αναφέρει:

neratzoulis neo

«O Δήμος Ανωγείων έχει εκδηλώσει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και τους ενεργειακούς πόρους και ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 την εφαρμογή της ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο) με ένα σύστημα 42 μπλε και 15 κίτρινων κάδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μπλε κάδοι είναι για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, και λευκοσίδηρο ενώ οι κίτρινοι είναι για χαρτί.

Παρακαλούνται οι δημότες να βγάζουν προς αποκομιδή τα αντίστοιχα απορρίμματα τις αντίστοιχες μέρες και όχι άλλες.

Υπογραμμίζεται ότι ο στόχος για μείωση του όγκου – έως και 50% – των ημερήσιων απορριμμάτων και κατά συνέπεια η μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και άρα η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων (πρώτων υλών και ενέργειας) δεν έχει επιτευχθεί ακόμα δεδομένου ότι όγκος των “οικιακών απορριμμάτων” κατά τους θερινούς κυρίως μήνες επιβαρύνεται με μαλλιά προβάτων, κάτι που θεωρείται ανεπίτρεπτο για απόρριψη στο ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Παρόλα αυτά σας ενημερώνουμε ότι μετά από 1 χρόνο λειτουργίας της ανακύκλωσης στο Δήμο Ανωγείων 110 τόνοι ανακυκλωσίμων υλικών έχουν συλλεχθεί και μεταφερθεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλωσίμων στο Ρέθυμνο.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους Δημότες που συμμετέχουν έμπρακτα στην ανακύκλωση εφαρμόζοντας τη διαλογή στην πηγή (στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στο σχολείο) και καλεί και τους υπόλοιπους να πράξουν ανάλογα καθώς για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης, απαιτείται η καθοριστική συμβολή όλων μας, εντάσσοντας τη συνήθεια αυτή στην καθημερινότητά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον και τελικά τα Ανώγεια».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button