ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Ανίχνευση και αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιώνΕν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που σε λίγες μέρες ξεκινά , ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ξεκινάει πρόγραμμα εξατομικευμένης παρέμβασης και συμβουλευτικής για τις μαθησιακές δυσκολίες.

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, δημιουργήθηκε κινητή μονάδα με σκοπό την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά Γ’ έως τη ΣΤ’ Δημοτικού και ,κατ’ επέκτασιν, την παροχή συμβουλευτικής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το έργο βοηθά παιδιά και γονείς/κηδεμόνες να διαχειριστούν ορθά  τη μαθησιακή δυσκολία .Θα παρασχεθούν δωρεάν συνεδρίες αξιολόγησης και στήριξης, και ,πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν οι εξής άξονες:

1)     Ακοολογικός και οφθαλμολογικός προέλεγχος για της εκτίμηση της αναγνωστικής  του ικανότητας ,

swell adv 2021

2)     Αξιολόγηση γραπτού λόγου (ανάγνωσης –γραφής),

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

3)     Αξιολόγηση λόγου και ομιλίας,

4)     Αξιολόγηση μαθηματικής επάρκειας,

5)     Αξιολόγηση συμπεριφορικών δυσκολιών

6)     Εκτίμηση νοητικού δυναμικού

7)     Εκτίμηση αναγκών υγείας

8)     Αξιολόγηση κοινωνικών αναγκών

9)     Εκτίμηση δυσκολιών στην άσκηση του γονεϊκού ρόλου.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Υπεύθυνε,ς οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Κατερίνα Πλατή- Σοφία Στραταντωνάκη.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button