ΚΡΗΤΗ

Αναζητείται νέος Κανονισμός Λειτουργίας για το Καθαρό της Κριτσάς

To θέμα της υιοθέτησης ενός σαφώς προσδιορισμένου και λειτουργικού πλαισίου, για το Κοινοτικό Κτήμα του Καθαρού, πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Κριτσάς, τη Δευτέρα στο βράδυ, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Ζαχαριάδης πρόκειται να κάνει ολοκληρωμένη εισήγηση για το θέμα, με στόχο την επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Καθαρού.

Ο υπάρχων Κανονισμός θεσμοθετήθηκε από το 1975, αλλά στο μεσοδιάστημα η πραγματική κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ στην περιοχή, όπως η ανέγερση πολλών κτισμάτων, η αύξηση του αριθμού των αιγοπροβάτων, η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η αύξηση της επισκεψιμότητας λόγω της βελτίωσης της οδικής πρόσβασης κλπ.

Η σημερινή δημοτική αρχή επανέρχεται, ανακινώντας το θέμα, δίνοντας προτεραιότητα στην τροποποίηση του Κανονισμού, ο οποίος προέβλεπε την ανέγερση μόνο αγροικιών, με αποτέλεσμα τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στο Καθαρό, να στερούνται ως σήμερα άδειας λειτουργίας.Με την τροποποίηση θα γίνει η σχετική πρόβλεψη ώστε να μπορέσουν, οριστικά, να νομιμοποιηθούν λειτουργικά.

Ανατολή

Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close