Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ανακοίνωση του «Σύγχρονου Δήμου» για τον κόμβο της Κριτσάς

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
  • Ο κόμβος Κριτσάς λειτουργεί τώρα και πλέον του ενός έτους και αρμόδιος φορέας για τη σωστή λειτουργία του όπως και για όλο τον ΒΟΑΚ είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ( ΟΑΚ )

  • Η λειτουργία του στο διάστημα αυτό απέδειξε, πέρα από κάθε μελέτη, ειδικούς κ.τ.λ., ότι ο κόμβος είναι προβληματικός – ανασφαλής για τα οχήματα αλλά και για τους διερχόμενους πεζούς.
  • Ενόψει λοιπόν αυτού του προβλήματος ο ΟΑΚ οργάνωσε μια σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου στις 6-6-2016, αφού το θέμα αφορά όλο το Νομό, στην οποία παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ. Πετράκη και κ. Κλώντζας, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Ζερβός, περιφεριακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων σύμβουλος και οι δύο αρμόδιοι διευθυντές του ΟΑΚ, ο μελετητής του έργου, ο κατασκευαστής του έργου, Εκπρόσωποι της Τροχαίας, εκπρόσωπος του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης καθώς και απλοί πολίτες, με ΟΛΟΥΣ δηλαδή τους εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδιους για τη κατάθεση απόψεων – διαπιστώσεων – προτάσεων ώστε να δρομολογηθεί η λύση του.
  • Έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση από την οποία προέκυψε ότι ο κόμβος είναι όντως ανασφαλής και απαιτούνται επεμβάσεις πέραν της άμεσης βελτίωσης της κατακορύφου και οριζόντιας σήμανσης. Οι επεμβάσεις αυτές και μετά από σχετική μελέτη μπορεί να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή η μετατροπή του σε κυκλικό κόμβο που είναι το πιθανότερο. Μάλιστα στη περίπτωση που προκύψει η λύση των φωτεινών σηματοδοτών υπάρχει διαθέσιμη πίστωση 150.000 €. Εάν όμως προκριθεί η λύση του κυκλικού κόμβου τότε θα πρέπει να προηγηθεί η παραλαβή του έργου που προβλέπεται εντός του 2016.
  • Ατυχή θεωρούμε τη στάση του δημάρχου Αγ. Νικολάου ο οποίος αφού κατήγγειλε τη σύσκεψη ως λαϊκίστικη και ότι έπρεπε να είχε προταθεί από τον δήμο και να γίνει εκεί, αποφάνθει ότι ο κόμβος, πλήν του προβλήματος των πεζών, είναι εντάξει και η σωστή λειτουργία του εξαρτάται από την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία των χρηστών του !!!!. Στη συνέχεια ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ !!!! από τη σύσκεψη αγνοώντας επομένως αυτά που ακολούθησαν και τα οποία αφορούν τη λύση του προβλήματος όπως αναφέραμε. Δεν αισθανθήκαμε καλά απέναντι σε ανθρώπους και στελέχη από την Αθήνα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Τη στιγμή μάλιστα που χρειαζόμαστε επαφές, στήριξη και συνεργασίες. Την πρώτη ημέρα παρουσίας του ΟΑΚ στο νομό… Να βγάλουμε συμπεράσματα για να μην προκαλέσουμε ζημία και ελπίζουμε αυτό που έγινε να είναι απλώς μια ατυχής στιγμή. Να μην καταστήσομε εκτός από τον κόμβο προβληματική και τη λύση του.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button