Citron
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Αλλαγή διοίκησης στην Αμερικανική Βάση της Σούδας

Ο Odin J. Klug ανέλαβε από σήμερα καθήκοντα νέου διοικητή στην αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Rafael C. Facundo

GMG

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ο απερχόμενος Διοικητής Πλοίαρχος Ραφαέλ Σ. Φακούντο (Rafael C. Facundo) του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε τη διοίκηση της Αμερικανικής Ευκολίας Αεροπορικής Βάσης Σούδας (Naval Support Activity Souda Bay) στον Πλοίαρχο Όντιν Τζ. Κλουγκ (Odin J. Klug) κατά τη διάρκεια τελετής αλλαγής διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου.

Ο Υποναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μπραντ Τζ. Κόλινς (Brad J. Collins), Διοικητής Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης, Αφρικής και Κεντρικής Διοίκησης, ως ανώτερος αξιωματικός, ηγήθηκε της τελετής στην οποία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καθώς και πολυάριθμοι διακεκριμένοι επισκέπτες, Διοικητές και μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσωπικό της Ευκολίας και μέλη οικογενειών.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

Ο Υποναύαρχος Κόλινς, ο οποίος υπηρέτησε ως διοικητής της Ευκολίας από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2018, καλωσόρισε τους καλεσμένους και το προσωπικό και είπε ότι επιστρέφοντας στην Ευκολία, «νιώθει πραγματικά σαν να επιστρέφει σπίτι»

Ο Κόλινς τόνισε ότι ο διοικητής της Αμερικανικής Ευκολίας, Αεροπορικής Βάσης Σούδας εκπροσωπεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ότι μια βασική ευθύνη είναι «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την απίστευτη ναυτική συνεργασία με το Ελληνικό Ναυτικό που μας φιλοξενεί, μια συνεργασία ζωτικής σημασίας για τη συλλογική άμυνα και των δύο λαών»

Mechanical Solutions

«Η Αμερικανική Ευκολία Σούδας αντιπροσωπεύει την ναυτική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειων και της Ελλάδας. Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στο πλέγμα ανάμεσα στη Μαύρη και την Ερυθρά Θάλασσα. Το εννέα τοις εκατό της διεθνούς ναυτιλίας ταξιδεύει μέσω αυτών των θαλάσσιων διόδων προς και από την Ερυθρά Θάλασσα. Η διασφάλιση της ελεύθερης ροής του εμπορίου σε αυτά τα στενά σημεία, παρέχει σταθερότητα για μια ελεύθερη και ανοιχτή αγορά και ευκαιρίες για ανθρώπους από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κόλινς.

Ο Πλοίαρχος Φακούντο ανέλαβε τη διοίκηση τον Ιούλιο του 2020 και ηγήθηκε της Αμερικανικής Ευκολίας εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Ο Πλοίαρχος ευχαρίστησε την Ομάδα Σούδας για την τεχνογνωσία, το πάθος και την αφοσίωσή της και τόνισε: «Ήταν προνόμιο για μένα να υπηρετήσω ως διοικητής της Αμερικανικής Ευκολίας. Το έργο μας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του έθνους μας. Η συνεργασία μας με τους ομολόγους μας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και την ετοιμότητα μας. Είμαστε καλύτεροι όταν είμαστε μαζί»

Zuper Service

Με την ανάληψη της διοίκησης, ο Πλοίαρχος Κλουγκ είπε: «Το να αναλάβω τα ηνία αυτής της εκπληκτικής στρατιωτικής μονάδας, σε μια τόσο υπέροχη χώρα με βαθιά και πλούσια ιστορία, είναι πραγματικά μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή. Η Αμερική και η Ελλάδα έχουν μια σχέση και συνεργασία που άντεξε όχι μόνο στον χρόνο, αλλά και τις δοκιμασίες σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων, αναταραχών και επιτυχιών μαζί. Το έθνος της Ελλάδας, και κυρίως το νησί της Κρήτης, είναι σημαντικό από στρατηγική άποψη και ζωτικής σημασίας για την συλλογική εθνική ασφάλεια και των δύο λαών. Θέλω να πω προσωπικά ευχαριστώ και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες ομολόγους και οικοδεσπότες μας, για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε για να κάνετε την Αμερικανική Ευκολία Αεροπορικής Βάσης Σούδας τόσο αποδοτική και αποτελεσματική όσο είναι!»

Ο Πλοίαρχος Κλουγκ είπε στην Ομάδα Σούδας: «… υπάρχει κάτι εκπληκτικό και υπέροχο που συμβαίνει, όταν μέλη με υψηλά κίνητρα συνεργάζονται ως ομάδα. Πετυχαίνουν κάτι μεγαλύτερο, πολύ πέρα από αυτό που μπορεί να πετύχει ένα μεμονωμένο μέλος της ομάδας από μόνο του. Αυτό είναι που είμαι ενθουσιασμένος να φέρω εις πέρας, να δημιουργήσω κάτι το ίδιο μαγικό για την Αμερικανική Ευκολία Αεροπορικής Βάσης Σούδας!»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button