ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ακυρώθηκαν χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ λόγω… κορωνοϊού

Την προσωρινή αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αποφάσισε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο γιατροί φέρουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.

Όπως εξηγεί στο Cretalive o υποδιοικητής του νοσοκομείου κ. Στέλιος Κτενιαδάκης πρόκειται για προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην προστασία της υγείας υγειονομικών και φυσικά ασθενών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πάντως, η πίεση στις κλινικές COVID του ΠΑΓΝΗ είναι μεγάλη και παρά το γεγονός πως προστέθηκαν κι άλλα κρεβάτια από τη μεταφορά της Πνευμονολογικής Κλινικής και της μετατροπής της σε COVID, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Υπό πίεση το Σύστημα Υγείας σε όλο το νησί

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται, συνολικά, για 88 ασθενείς με κορωνοϊό, 69 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid και 19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

swell adv 2021

Στο Ηράκλειο – σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής  – στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς, 24 στην κλινική Covid και 11 στη Μ.Ε.Θ., στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου υπάρχουν 17 ασθενείς με κορωνοϊό, 12 στην κλινική Covid και πέντε στη Μ.Ε.Θ.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button