ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Υπογραφή σύμβασης για μονώσεις και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου : “Μονώσεις και Συντηρήσεις Δημοτικών & Σχολικών Κτιρίων” , προχώρησε (18/2) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρίας : “Πρότυπο Κατασκευαστική Α.Ε”.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή οι εργασίες αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση φθορών λόγω χρόνου σε δημοτικά και σχολικά κτίρια του δήμου, μονώσεις, συντηρήσεις εξωτερικών επιφανειών λόγω υγρασίας, επισκευή τοπικών φθορών, επιχρισμάτων και σκυροδέματος, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, συντήρηση και βάψιμο σιδερένιων επιφανειών, αντικατάσταση παλαιών ξύλινων θυρών, πλακιδίων, ειδών υγιεινής, κεραμιδιών, υδρορροών και ελαστικού τάπητα ασφαλείας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, η εγκατάσταση του αναδόχου, προβλέπεται να γίνει εντός του μήνα, δεδομένου, ότι η  συντήρηση των κτιρίων κρίνεται απαραίτητη για να αποκατασταθεί η αισθητική τους και να βελτιωθεί η ασφάλεια και ποιότητα ζωής των μαθητών και των δημοτών που θα τα χρησιμοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε : “ Στην συνάντηση που είχαμε, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, δεσμεύτηκε να υλοποιήσει γρήγορα το έργο, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν ανακύψει στα σχολικά κτίρια, άλλα και σε δημόσια κτίρια, όπως : τα  Αρχεία του Ν. Λασιθίου στην Νεάπολη.

Αναμένουμε επίσης, την ανάληψη σχετικών ενεργειών για το κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης, προκειμένου να ξεκινήσει η εργολαβία για την ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση των φθορών του εν λόγω κτιρίου – έργο το οποίο σύμφωνα με απόφαση που έχει ληφθεί από την Δημοτική Κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Βέβαια με τα δεδομένα της πανδημίας, και εάν δεν καταστεί δυνατόν ν΄ ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τον Ιούνιο, γίνεται κατανοητό, ότι θα επανέλθουμε συζητώντας με τους ενδιαφερόμενους, την προοπτική, να ξεκινήσει νωρίτερα η υλοποίηση του έργου, δεδομένου, ότι μπορεί να γίνει η μεταφορά των μαθητών στο ΕΠΑΛ, όπως έχει σχεδιαστεί. Θα είμαστε σε αναμονή, για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αφού στόχος είναι η σωστή υλοποίηση του έργου, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button