ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Ξεκινούν οι καλοκαιρινές προβολές με το «Σούπερνοβα»Οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν ξεκινούν, με την βραβευμένη αισθηματική-δραματική ταινία «Supernova».

Την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 21:30, στον δημοτικό κινηματογράφο «Χριστίνα» προβάλλεται η τελευταία δημιουργία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Χάρι Μακουίν με τους Κόλιν Φερθ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πίπα Χέιγουντ, βρετανικής παραγωγής 2020.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ακολουθούμε στο ταξίδι τους, ένα μεσήλικο ζευγάρι, τον πιανίστα Σαμ και τον συγγραφέα Τάσκερ. Μετά από δυο δεκαετίες κοινής ζωής, διαπιστώνουν ότι ο χρόνος τους μαζί τελειώνει με επώδυνο τρόπο. Ο Τάσκερ, έχει διαγνωστεί με άνοια και ήδη η κατάστασή του αρχίζει φανερά να επιδεινώνεται. Όσο ακόμα η υγεία του το επιτρέπει, οι δυο αγαπημένοι σύντροφοι σχεδιάζουν μαζί ένα ταξίδι με το τροχόσπιτό τους. Ξεκινούν για τη βρετανική εξοχή, ξέροντας πως αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες ευτυχισμένες μέρες που θα περάσουν μαζί

Ένας δύσκολος αποχαιρετισμός και μία τελευταία γεύση μιας βαθιάς σχέσης είναι οι βασικοί άξονες του «Supernova». Ο σκηνοθέτης ξεδιπλώνει την υπόθεση σταδιακά, προσθέτοντας σε κάθε σκηνή μια σεναριακή πινελιά που δίνει ενδιαφέρον στους χαρακτήρες του. Φανερώνει τις ομοιότητες και τις αντιθέσεις τους, φωτίζοντας τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν και τους προβληματισμούς τους.

swell adv 2021

Με γλυκόπικρο χιούμορ, με ζεστή αλληγορία περί υπέρλαμπρων άστρων που «πεθαίνουν» θεαματικά σαν σουπερνόβα και ελεγχόμενη συγκίνηση, η οποία θα κορυφωθεί λίγο πριν το ελλειπτικό όσο και ξεκάθαρο φινάλε, ο Μακουίν προσφέρει στον θεατή μια καλοδουλεμένη, συγκινητική ταινία. Εξαιρετική η ερμηνεία των δύο κορυφαίων ηθοποιών, οι οποίοι χειρίζονται δεξιοτεχνικά την πρόζα, τη γλώσσα του σώματος, το βλέμμα τους και προ(σ)καλούν τον θεατή να μοιραστεί μαζί τους τα συναισθήματα τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τον σκηνοθέτη, φωτογραφίες, trailer στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου και στο facebook.


Σχετικά άρθρα

Back to top button