ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Ξεκινάει επιτέλους η ενεργειακή αναβάθμιση του ΡΕΞ;


Τελευταία ενημέρωση:

Το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου ΡΕΞ Δήμου Αγίου Νικολάου» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Το έργο ανατίθεται στην εταιρεία «Μεθοδική Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Εταιρεία», η οποία πρόσφερε έκπτωση 54,37%. Ο προϋπολογισμός με τον οποίο δημοπρατήθηκε το έργο ήταν 560.000 €.Όπως είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, με το έργο αυτό ο Δήμος στοχεύει κυρίως στο να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση και να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες θερμικής απόδοσης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, οι νέοι χρωματισμοί των τοίχων θα βελτιώσουν την αισθητική και κυρίως θα προστατέψουν το κτήριο από τις υγρασίες και τις φθορές του χρόνου.

Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σ’ ένα κτήριο που επί πολλά χρόνια καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και την αλμύρα της θάλασσας και πρόκειται να αντικατασταθεί.

Επίσης, κρίσιμη για τη φιλοξενία των λειτουργιών που φιλοξενεί το κτήριο είναι η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου και μη ενεργοβόρου συστήματος κλιματισμού. Αυτό θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία, ειδικά του Δημοτικού Συμβουλίου και όσων κάνουν χρήση των χώρων του 3ου ορόφου, που θα απαλλαγεί από τις εισροές ομβρίων, τις υγρασίες και την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι ή το πολύ κρύο το χειμώνα, λόγω της βλάβης που έχει υποστεί η κεντρική θέρμανση, αλλά και η μη καλή ανταπόκριση των δύο κλιματιστικών σωμάτων, που τοποθετήθηκαν πριν μερικούς μήνες στην αίθουσα. Επιπλέον, η μόνωση της οροφής και ο σωστός κλιματισμός του ορόφου θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των κενών σήμερα τριών γραφείων που υπάρχουν δίπλα στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων.

CNA Web

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close