ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Βρέθηκε η λύση για την καθαριότητα – Πενταπλασιασμός των προστίμων!!!Στα χαμηλά πρόστιμα αποδίδει η δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου την αδυναμία εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας, ο οποίος είχε εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (73/2018). Και γι’ αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί θεμάτων Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας, προτείνει την αύξησή τους.

Οι αυξήσεις των προστίμων που προτείνονται είναι:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

* Από 100 σε 500 ευρώ, για ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φυλλάδια, φέιγ βολάν, σπρέι κλπ. εις βάρος του διαφημιζόμενου ή διαφημιστή. Από διπλασιασμό που προβλεπόταν ως σήμερα, η πρόταση είναι για τετραπλασιασμό του προστίμου σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 200 σε 500 ευρώ ευρώ, για ρύπανση από εταιρείες διαφήμισης γιγαντοαφισών με κόλλες, αεροπανό, σχισμένες αφίσες, ταμπλό κλπ., εις βάρος του διαφημιζόμενου ή του διαφημιστή, με πρόβλεψη διπλασιασμού σε περίπτωση υποτροπής.

swell adv 2021

* 50 ευρώ για καταστροφή ή αποκόλληση της αυτοκόλλητης ειδοποίησης για εγκαταλειμμένα μέσα μεταφοράς, μηχανήματα ή τμήματά τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

* Από 50 σε 100 ευρώ, το πρόστιμο για τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από κάδους ή εναπόθεση μέσα στους κάδους μη επικίνδυνων, μη τοξικών απορριμμάτων χωρίς κατάλληλη συσκευασία. Το πρόστιμο επιβάλλεται ανά τεμάχιο και με πρόβλεψη διπλασιασμού σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 300 σε 500 ευρώ, για εγκατάλειψη τοξικών απορριμμάτων – λυμάτων, που δε μεταφέρονται από Υπηρεσίες του Δήμου, με πρόβλεψη διπλασιασμού σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, η μετακίνηση κάδων σε άλλο σημείο που έχει καθορίσει η Υπηρεσία του Δήμου, με πρόβλεψη διπλασιασμού του σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για απορρίμματα από κουζίνα εστιατορίων, μαγειρείων, καφενείων, ουζερί, fast food,κ.α. τα οποία δεν έχουν στραγγιστεί επιμελώς, με πρόβλεψη διπλασιασμού του σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 50 σε 100 ευρώ, για τοποθέτηση αστικών οικιακών απορριμμάτων στα καλαθάκια του Δήμου, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για εγκατάλειψη βιομηχανικών, βιοτεχνικών απορριμμάτων ή απορριμμάτων νεκροταφειακών χώρων, με πρόβλεψη διπλασιασμού σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 150 ευρώ, για άδετα και άσπαστα χαρτοκιβώτια και παρεμφερή χάρτινα υλικά συσκευασίας, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 150 σε 200 ευρώ για εναπόθεση μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε κάδους ανακύκλωσης, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ για ρύπανση περιβάλλοντος από περιττώματα, οσμές ή άλλες οχλήσεις κατοικίδιων ζώων. Το πρόστιμο διπλασιάζεται αν η παράβαση γίνει σε παιδική χαρά ή άλλο κοινόχρηστο χώρο που φιλοξενεί παιδιά, σε αυλές ή εισόδους σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, προαύλια εκκλησιών, δημόσια ή δημοτικά κτίρια και αρχαιολογικούς χώρους.

* Από 50 σε 100 ευρώ, σε συνοδούς κατοικίδιων ζώων, που κατά τη βόλτα τους δεν είναι εφοδιασμένοι με ειδική σακούλα για τα περιττώματα των ζώων τους, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 250 ευρώ, για εναπόθεση από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπολειμμάτων τροφών έξω από κάδους, με πρόβλεψη για αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για αμέλεια καθαρισμού κοινοχρήστων και δημοτικών χώρων που μισθώνονται από επιχειρήσεις ή χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές εκδηλώσεις, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 150 ευρώ, για εγκατάλειψη ή μη συλλογή απορριμμάτων στις λαϊκές και λοιπές αγορές ή παραβίαση του ωραρίου. Στην τρίτη υποτροπή, προβλέπεται ανάκληση της άδειας για 15 ημέρες.

* Από 50 σε 100 ευρώ, για πλημμελή εναπόθεση, αποθήκευση και στοίβαξη εμπορευμάτων, υλικών συσκευασίας κλπ. με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 50 σε 100 ευρώ, για επικόλληση αγγελιών κηδειών και μνημοσύνων εκτός ειδικών χώρων, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής. (Αραγε, τα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» δεν ρυπαίνουν;)

* Από 100 σε 200 ευρώ, για ρύπανση σε κατοικημένες περιοχές από ενδεικτικές πινακίδες που προσδιορίζουν τη θέση ιδιωτικών επιχειρήσεων ή καταστημάτων, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 50 σε 100 ευρώ, για εγκατάλειψη απορριμμάτων κατά τη φορτο-εκφόρτωση εμπορευμάτων,  με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 80 σε 100 ευρώ, για στάθμευση σε δρόμο που ο Δήμος έχει προειδοποιήσει ότι θα καθαριστεί, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 150 ευρώ, για ρύπανση κοινοχρήστων χώρων και δρόμων με νερά με απορρυπαντικά ή ουσίες που δημιουργούν αφρό, που προέρχονται από πλύσιμο οχημάτων, βεραντών, αυλών και άλλων υπαίθριων χώρων, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για εγκατάλειψη προϊόντων εκσκαφής και λοιπών άχρηστων υλικών από Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για ρύπανση μνημείων, αγαλμάτων, αρχαιολογικών χώρων και λοιπών δημοσίων κτιρίων πέραν της αποκατάστασης που θα υποχρεούνται να κάνουν οι δράστες και με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ για φθορά αστικού εξοπλισμού, φυτικού υλικού και πρασίνου πόλεων Δήμου Αγίου Νικολάου, πέραν της αποκατάστασης που θα υποχρεούνται να κάνουν οι δράστες, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 300 ευρώ, για παράλειψη σήμανσης, περίφραξης ή κάλυψης της πρόσοψης του κτιρίου κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για μη κατάβρεγμα και διασκορπισμό υλικών από μάντρες οικοδομικών υλικών, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.

* Από 100 σε 200 ευρώ, για μη καθαρισμό και εγκατάλειψη ελεύθερων ιδιωτικών – κοινόχρηστων χώρων (πάρκινγκ, πρασιές, παλιές οικίες, ημιτελή κτίσματα κλπ.), άβαφες προσόψεις, πλέον της δαπάνης καθαρισμού και βαψίματος, με πρόβλεψη διπλασιασμού, σε περίπτωση υποτροπής.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button