ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Δημιουργούνται βρεφονηπιακοί σε Ελούντα και Σίσι

Δρομολογούνται οριστικά οι ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ενα πάγιο αίτημα των γονέων διαχρονικά υπήρξε η δυνατότητα φύλαξης των βρεφών τους σε δομές του Δήμου κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Όπως είναι γνωστό στον Δήμο Αγίου Νικολάου πέραν του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας, λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Νεάπολης και Κριτσάς, ο καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων περιμετρικά της Νεαπόλεως  καθώς και τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας Κρούστα.

Το 2018 ο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν  αναγνώρισε την ανάγκη δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στην Ελούντα, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού παιδιών που μετακινούνταν από την συγκεκριμένη περιοχή και καταλάμβαναν θέσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας. Αφού, λοιπόν, λήφθηκαν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, το 2019, ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου κτιρίου που ολοκληρώθηκε με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 940/11-05-2021 σύμβαση μίσθωσης ακινήτου μεταξύ του ΟΚΥΔΑΝ και του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

“ΧΡΥΣΟΣ

Την ίδια χρονιά και με την υπ’ αριθμόν  1156/29-06-2021 απόφαση, ιδρύθηκε και λειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός Ελούντας, με δυναμικότητα 15 νηπίων, στελεχωμένος από 4 άτομα προσωπικό (βρεφονηπιοκόμους, μάγειρα και καθαριστή), καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των νέων γονέων της περιοχής αλλά επίσης λειτουργώντας αποσυμφορητικά ως προς τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμενη η διοίκηση του ΟΚΥΔΑΝ και κατόπιν αιτήσεως της τοπικής κοινότητας Βραχασίου προχώρησε στην απόφαση ίδρυσης βρεφονηπιακού σταθμού στο Σίσι, προκειμένου να διευκολύνει τους γονείς που τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να εργαστούν ήταν υποχρεωμένοι να αναζητήσουν δομή για την φύλαξη των παιδιών τους τόσο στην Νεάπολη όσο και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα όπως τα Μάλια.

“IN_AND_OUT

Το Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ προχώρησε με την υπ’ αριθμόν 11/2022 απόφασή του σε αίτημα τροποποίησης του Οργανισμού του, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτό και ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός. Αίτημα που εγκρίθηκε άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να ξεκινήσει η ανεύρεση κατάλληλου χώρου αλλά και η διαδικασία στελέχωσής του με το απαραίτητο προσωπικό. Ο βρεφονηπιακός αυτός, αναμένεται να καλύψει σε ανάγκες τόσο το Βραχάσι, όσο το Σίσι και την Μίλατο.

Με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σισίου που αναμένεται να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2023 αλλά και το Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίου Νικολάου που θα παραδοθεί εντός του 2022, δρομολογούνται οριστικά και τουλάχιστον για την επόμενη 20ετία, οι ανάγκες  της προσχολικής εκπαίδευσης.

Mechanical Solutions

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της, παρέχει στο εξής, στους δημότες της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου, σύγχρονα κτίρια και κατάλληλα οργανωμένες δομές για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button