ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Βίλα Νίκου Κούνδουρου – Εκεί όπου γυρίστηκε η «Νεράιδα και το Παλικάρι» (pics)

Πρόκειται για μια τριώροφη οικία κτισμένη αμφιθεατρικά σε στιλ αιγαιοπελαγίτικου σπιτιού, με καμάρες και πρόσβαση στην θάλασσα με σκάλες κτισμένες πάνω στα βράχια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα σημεία στα οποία γυρίστηκε το έργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το χωριό των Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων ήταν η πόλη του Αγίου Νικολάου, με την χαρακτηριστική πλατεία και τη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη. Από την άλλη, η βίλα του Νίκου Κούνδουρου στο Μιράμπελλο Αγίου Νικολάου χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι των Φουρτουνάκηδω

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η ταινία περιλαμβάνει επίσης πολλά πλάνα στο σπίτι των Φουρτουνάκηδων, όπως το νανούρισμα της Βουγιουκλάκη στο μπαλκόνι, τη μυστική συνάντηση του ζευγαριού, αλλά και την «απαγωγή» της Κατερίνας από τον Μανούσο, όταν την είχε φυλακίσει ο πατέρας της για να την τιμωρήσει που αγάπησε τον «εχθρό». Το σπίτι που έγιναν τα γυρίσματα ανήκει στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος το παραχώρησε στη Φίνος και βρίσκεται στο Μιραμπέλο Αγίου Νικολάου…

Η Νεράιδα και το Παλικάρι είναι ο τίτλος μιας ελληνικής αισθηματικής κινηματογραφικής Ταινίας, του 1969 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, και τον Σπύρο Καλογήρου.

Στην Κρήτη, υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες, ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

neraidia palikari1 1

Η κάθε μια από τις δύο οικογένειες κρατάνε μακριά τα παιδιά τους για να μη τύχει και αγαπηθούν, οι Βροντάκηδες το γιο τους το Μανούσο, τον έστειλαν από μικρό παιδί στην Αθήνα.

neraidia palikari1

Όταν όμως ο Μανούσος κατεβαίνει από την Αθήνα, μετά από κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη το Λενιώ, που είναι «βαρέων βαρών» και αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ των Φουρτουνάκηδων στο γλέντι του αρραβώνα της με τον Καπετάν Σκανταλάκη, τότε ανθίζει ένας μεγάλος έρωτας που όταν αποκαλύπτεται ανάβουν τα αίματα και η βεντέτα, αλλά όλα θα καταλήξουν σε ένα ευτυχισμένο γάμο.

Back to top button