ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Τρεις νεκροί από θερμοπληξία – 4 νοσηλεύονταιΑπό θερμοπληξία, λόγω του καύσωνα, κατέληξαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, δύο ηλικιωμένοι άνδρες, ηλικίας 78 και 81 ετών, ενώ λίγο αργότερα στον μακάβριο κατάλογο προστέθηκε και μια γυναίκα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τρεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Ανδρεαδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ηλικιωμένοι άνδρες μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ του νοσοκομείου με ενδείξεις θερμοπληξίας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, κατέληξαν. Λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε και τρίτος ασθενής με θερμοπληξία. Πρόκειται για μία γυναίκα 82 ετών, που μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ, διασωληνώθηκε μετά από επεισόδιο θερμοπληξίας, όμως τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα περιστατικά θερμοπληξίας στον ‘Αγιο Νικόλαο τα οποία διακομίσθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά, με τέσσερα από αυτά να έχουν κρατηθεί για νοσηλεία.

Από πλευράς του κ. Ανδρεαδάκη, το νοσοκομείο βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει περιστατικά λόγω του καύσωνα και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

swell adv 2021

Στο μεταξύ, ρεκόρ διετίας στην προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σημειώθηκε προχθές, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας ανάγκασε αρκετούς πολίτες, ηλικιωμένους και με χρόνια προβλήματα υγείας, να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, ενώ την ίδια ώρα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός περιστατικών θερμοπληξίας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εφημερίας στο ΠΑΓΝΗ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, προσήλθαν στο ΤΕΠ πεντακόσια τριάντα τρία άτομα, ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που προσήλθε στα επείγοντα από τις 25 Φεβρουαρίου του 2020, πριν από την έναρξη της πανδημίας. Πρόκειται κυρίως για παθολογικά περιστατικά, αλλά και για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα που, λόγω του καύσωνα, παρουσίασαν καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

Στη χθεσινή εφημερία προσήλθαν στο ΠΑΓΝΗ και δώδεκα άτομα με θερμοπληξία, τα οποία εμφάνισαν υψηλό πυρετό και δυσχέρεια στην επικοινωνία. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, με χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία, όπως τονίζει ο κ. Χαλκιαδάκης, θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή και να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.


Σχετικά άρθρα

Back to top button