Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Άγιος Νικόλαος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στις 25 Μαρτίου ο  Ελληνικός Λαός εορτάζει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821  και αποδίδει φόρο Τιμής και ευγνωμοσύνης στους  ηρωικούς προγόνους, οι οποίοι  μέσα στο βαρύ κλίμα  της σκλαβιάς  διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα.

Την ημέρα αυτή  θα τιμηθεί  ο αγώνας της  ηρωικής γενιάς του 1821 που έκανε πράξη το όνειρο και τις  ελπίδες όλων  των  προηγούμενων γενεών εξασφαλίζοντας σε μας  τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του Έθνους και την Ελευθερία.

“IN_AND_OUT

Το Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2023 συμπεριλαμβάνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Γενικά από της 8ης πρωινής της 23ης μέχρι  και  τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023 θα λάβει χώρα: α) Γενικός Σημαιοστολισμός. β)  Σημαιοστολισμός  των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Φωταγώγηση των Δημοσίων και  των Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και  των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου  και  των Τραπεζών  κατά  τις  βραδινές  ώρες  της 23ης,24ης και 25ης Μαρτίου.

Mechanical Solutions

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ομιλίες σε ειδικές  συγκεντρώσεις στα  Σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου.

11.00 Προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στο  Μνημείο  των  Ηρώων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους  και  βαθμοφόρους. Κατά το Προσκύνημα θα γίνει  Επιμνημόσυνη Δέηση  και  κατάθεση στεφάνων από  τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Σχολεία,  Προσκόπους, Οδηγούς και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

Σάββατο 25 Μαρτίου

7.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις Οδούς της Πόλης παίζοντας εμβατήρια.

8.00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία καλούνται να παραστούν ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λασιθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου, ο Πρόεδρος κα τα μέλη Δημοτικού, Τ. Σ. και Δ.Κ. Δήμου Αγίου Νικολάου, Δικαστικές αρχές και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, οργανώσεων και συλλόγων.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας  θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο Στέφανος Τσιάμος, Αναπληρωτής Δ/ντης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου. Θα ψαλλεί επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Θα ακολουθήσει Κατάθεση Στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές της Π.Ε.  Λασιθίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τους Εκπροσώπους κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, Πρώην Βουλευτές, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο του παραρτήματος Αγίου Νικολάου της ΠΕΑΕΑ τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Εφέδρων Οπλιτών, τον Εκπρόσωπο Συλλόγου «Κομάντος 74», τον εκπρόσωπο  του Συνδέσμου των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τοπικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, τον Έφορο Προσκόπων, το Έφορο Οδηγών, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με απόδοση τιμών από Άγημα του Ναυτικού, Προσκόπων και Οδηγών και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παρέλαση μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων. Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων, Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Σπουδαστές, Προσκόπους, Οδηγούς, Ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  εκπρόσωποι των  Αντιστασιακών οργανώσεων, Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Λασιθίου, Αθλητικός Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής «Ρυθμός» και οι Ακαδημίες χορού Αγίου Νικολάου, ΤΕΘ. Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής  κ. Γεώργιος Ξένος υπεύθυνος Φ.Α.ΣΧ.Α. Δ.Δ.Ε. Λασιθίου.

18.30 Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τους Προσκόπους  και Οδηγούς.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Ιωάννης Ανδρουλάκης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button