Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Το μήνυμα του δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δήλωσε:

“Ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας και δη του Δήμου Αγίου Νικολάου, με ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή, στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να επιτελέσουν το πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο των παιδιών κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες,

“IN_AND_OUT

Συγκεκριμένα και την φετινή χρονιά, παράλληλα με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων, προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια της υγείας καθώς το σημαντικό αυτό γεγονός σηματοδοτείται υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Ωστόσο προσδοκούμε ότι φέτος σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια και οι μαθητές επανέρχονται στην κανονικότητα και αποκτούν ξανά την αίσθηση του συνυπάρχειν και της ομαδικότητας.

Ως Δημοτική Αρχή, με την βοήθεια της Α/θμιας και Β/θμιας επιτροπής καθώς επίσης και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους κ.κ Μαυρή, Ορφανάκη και Μασσάρο, έχουν αναληφθεί όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να κυλήσει ομαλά η χρονιά.

Mechanical Solutions

Αναφορικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει στην σχολική στέγη (λυόμενες αίθουσες σε Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο), θεωρούμε ότι σύντομα – ίσως μέχρι τέλος του μήνα – θα έχει υπάρξει διευθέτηση, ώστε η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί να πάψει να υφίσταται, για να μπορέσουν οι μαθητές όλου του Δήμου, να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι πολλές φορές, καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα που είναι πάνω από τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις μας.! Ωστόσο τ΄ αναλαμβάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους πολίτες.

Αναφορικά με το θέμα της στέγασης των μαθητικών κοινοτήτων Νεαπόλεως, με τις ενδιάμεσες εγκρίσεις, σημειώνεται καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός. Από κει και πέρα τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Στο θέμα της σχολικής στέγης επίσης, με αφορμή την αύξηση του μαθητικού δυναμικού,όπου ο Δήμος παρά του ότι, δεν έχει περίσσεια οικοπέδων, ούτε οικονομικών πόρων και κυρίως διαδικασίες για να ¨τρέξει” σ΄ αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς , στήριξε την προσπάθεια που έχει αναληφθεί, όμως δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε άνθρωποι που κάθονται σε κάποιες ¨καρέκλες, θεωρούν ότι μπορούν να ερμηνεύουν τον νόμο κατά το δοκούν και να ταλαιπωρούν νέα παιδιά. Λυπούμαστε γι αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, αν και η ευθύνη δεν βαρύνει τον Δήμο, αλλά το Υπουργείο Παιδείας, που οφείλει να γνωρίζει το μαθητικό δυναμικό και να προβλέπει τον αριθμό των αιθουσών που χρειάζονται κάθε χρονιά, εκχωρώντας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τ΄ ανάλογα χρήματα για να μπορούν να υλοποιούν τα σχετικά πρόγραμμα.

Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καλή, δημιουργική σχολική χρονιά με δύναμη, πρόοδο και αισιοδοξία”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button