ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές έρευνες στην αρχαία ΔρήροΤην πόλη που άκμασε από τα γεωμετρικά μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια : την αρχαία Δρήρο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος συνοδευόμενος από την κ. Γωγώ Μοσχόβη αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, τον Αλέξανδρο Φαρνού Δ/ντη της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα  και καθηγητή αρχαιολογίας στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων στην Σορβόνη και τον αρχαιολόγο κ. Νίκο Θάνο, ενημερώθηκε για τα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαπτικών περιόδων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο Δήμος, διασφαλίζοντας ενδεχομένως πόρους και από άλλες πηγές χρηματοδότησης, προτίθεται να στηρίξει την πολύχρονη προσπάθεια της ΚΔ΄ Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, χρηματοδοτώντας την ανασκαφική δραστηριότητα. Επιπλέον δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές (χώροι υγιεινής κ.α), μεριμνώντας πρωτίστως για την ασφάλεια των ευρημάτων που έχουν αποκαλυφθεί, σε συνδυασμό με την αρχαιολογική συλλογή Νεάπολης, μελετά ώστε ο χώρος αυτός, να είναι στο εξής επισκέψιμος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό χώρο – δήλωσε – που συγκεντρώνει χρόνο με το χρόνο, το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αρχαιολόγων και επιστημόνων, ξεδιπλώνοντας σιγά – σιγά τα μυστικά του ! Ένας ιδιαίτερος χώρος που ενισχύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button