Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Θα αναδειχθεί το πιο επίκαιρο σημείο της πόλης, η Λίμνη

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, των οδών Ν. Πλαστήρα – των τμημάτων (Σολωμού & Φιλελλήνων ) καθώς και του πάρκου που βρίσκεται πάνω από την Λίμνη Αγίου Νικολάου, αναμένεται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το έργο που αφορά στην ανάπλαση των παραπάνω οδών, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα βελτιώσει την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών που διέρχονται από εκεί.

Πρόκειται για μια παρέμβαση σ΄ένα από τα  πιο επίκαιρα και επισκέψιμα σημεία της πόλης, το οποίο επιλέγουν οι ξένοι επισκέπτες για να φωτογραφηθούν.

“IN_AND_OUT

Την Μελέτη και την Σύνταξη της πρότασης, εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου, ενώ η αρχιτεκτονική πρόταση ανήκει στην προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Μαρία Πρατσινάκη, σε συνεργασία με τον Μηχανικό του Δήμου κ. Σταύρο Καρυωτάκη.

“Είναι μια εξαιρετική δουλειά που σέβεται το παρόν της περιοχής και με νέα υλικά, δημιουργεί το μέλλον, τονίζει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και προτάσεις που κατατίθενται θα δώσουν την δυνατότητα ν΄ αναδειχθεί και ν΄ αξιοποιηθεί  το πιο επίκαιρο σημείο της πόλης : Η λίμνη” !

Mechanical Solutions

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, θα παρουσιαστεί η Μελέτη για την Ανάπλαση του Παραλιακού που σε συνδυασμό με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, θα δώσουν μια άλλη αίσθηση του χώρου, μια ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος, για να συνεχίσει ν΄ αποτελεί ένα  από τα βασικά κέντρα τουρισμού στην Κρήτη.

Να σημειώσουμε ότι, το έργο αυτό, εκτείνεται σε έκταση περίπου 300,00 m2, στο ψηλότερο σημείο των πλαγιών της Λίμνης, όπου κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται αρκετά πολιτιστικά γεγονότα. Το σημείο αυτό αποτελεί ορόσημο και «φωτογραφικό σημείο» για τους επισκέπτες, καθώς είναι το πιο εξέχον σημείο της πόλης με πανοραμική θέα στον κύριο αστικό ιστό.

Σύμφωνα με την μελέτη, χρειάζεται άμεση συντήρηση, καθώς και αποκατάσταση της πρόσβασης για άτομα με αναπηρία. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να δημιουργήσει ποιοτικό δημόσιο χώρο χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των «έξυπνων τοπίων» της περιοχής.

Ο νέος σχεδιασμός του πάρκου περιλαμβάνει την τροποποίηση της υπάρχουσας αχρησιμοποίητης κλίσης. Κατά συνέπεια, θα δημιουργηθούν κλιμακούμενα επίπεδα κατά μήκος του πάρκου, που διευκολύνουν τους επισκέπτες.  Με σχεδιασμό σε δύο επίπεδα – τρεις πλατφόρμες / πρόβολους πάνω από την πλαγιά, ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της φυσικής πλαγιάς και να έχει έντονη την αίσθηση ύψους, ενώ ταυτόχρονα θα έχει έντονη την  αίσθηση του υγρού στοιχείου και καλύτερη θέα.

Οι δύο από τις τρεις πλατφόρμες θα έχουν μικρά στέγαστρα. Η αρχιτεκτονική όψη των προβόλων τους μετατρέπει σε χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της πανοραμικής θέας της λίμνης, για τους επισκέπτες.

Σ΄αυτές τις θέσεις θα τοποθετηθούν πλατφόρμες χωρίς να αλλοιωθεί το ανάγλυφο του τοπίου και η φυσική ομορφιά του βράχου και της χλωρίδας, σε κατάλληλο ύψος στην άκρη της λίμνης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button