ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η ανάπλαση της λίμνης

Στις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της παρέμβασης που έχει προγραμματιστεί για την Ανατολική πλευρά της Λίμνης Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αποξήλωση και απομάκρυνση του συνόλου των υπαρχουσών υπαίθριων κατασκευών, η κατασκευή νέων σκιάστρων καθώς και η οργάνωση του χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (1/11/19) στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία των καταστηματαρχών αυτής της πλευράς της λίμνης, αλλά και θεσμικών εκπροσώπων, διατυπώθηκαν κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την διευθέτηση του χώρου, ενώ από την πλευρά του Δημάρχου, εκφράστηκε η διαβεβαίωση ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές ενέργειες, αφού όμως πρώτα, εξεταστεί η λειτουργικότητα του χώρου.

caffeine adv 2021

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Ζερβός : “Δεσμευτήκαμε για την εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης, ενώ εάν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές ενέργειες (μείωση ή αύξηση του χώρου πεζών – στέγαστρα εσωτερικά του δρόμου που δημιουργείται). Σε δεύτερο χρόνο, δεδομένου ότι αυτό που έχει σχεδιαστεί θα λειτουργήσει σωστά, θα υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες περιοχές (Λιμάνι, πέταλο λιμανιού, Κιτροπλατεία, Άμμος) αλλά και στις και στις παραλιακές περιοχές, ( Πλάκα, Ελούντα, Σίσι, Μίλατος)”.

Ουσιαστικά – όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα τηρηθεί απαρέγλιτα η πλευρά της θάλασσας θα είναι ανοικτή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες, να περπατούν και να χαίρονται τον τόπο και το περιβάλλον.

neratzoulis neo

Εξ άλλου όπως επανέλαβε τα συνεργεία του προμηθευτή εγκαταστάτη που έχει επιλεγεί, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, θα ξεκινήσουν στις 20 Νοεμβρίου, τις εργασίες για την αποξήλωση των κατασκευών, που θα αποδωθούν στους ιδιοκτήτες (μεταλλικές κατασκευές) ή θα οδηγηθούν στον ΧΥΤΑ.

Ο αρχικός προυπολογισμός του έργου ήταν 120.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό,  αναμένεται ν΄ ολοκληρωθεί στην αρχή του νέου έτους.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button