ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Ρυμουλκήθηκε το «Dolgoruki» που προορίζεται για το καταδυτικό πάρκο

Το απόγευμα της Πέμπτης (14/6), ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του σκάφους «Dolgoruki» στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου και θα παραμείνει έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μέχρι την πόντιση του, στο καταδυτικό πάρκο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στον κόλπο  Μεραμβέλλου.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Φαρσάρης, το πλοίο «Dolgoruki» πρώην «Ταξιάρχης» εκτελούσε σε παρελθόντα χρόνο, μεταφορές στην περιοχή του Περάματος και αγοράστηκε, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο πλοίο (φωτο), μεταλλικής κατασκευής, που όπως διαβεβαίωσαν οι ιδιοκτήτες καταδυτικών κέντρων της περιοχής, κ.κ. Νίκος Κουτουλάκης-Μιχάλης Βασιλάκης, δύναται να δεχθεί δύτες στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τον κ. Φαρσάρη, για πρώτη φορά αναμένεται να εκδοθεί άδεια για την πόντιση πλοίου, μετά τις σχετικές εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία.Στην ρυμούλκηση του σκάφους πήραν μέρος σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και επαγγελματίες δύτες από τον Άγιο Νικόλαο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close