ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Περιπέτεια για δύο σκάφη αναψυχής

Περιπέτεια εν πλω έζησαν 6 επιβαίνοντες σε δύο σκάφη αναψυχής στον Άγιο Νικόλαο, όταν παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη εν πλω. Στις δύο περιπτώσεις κλήθηκε το Λιμενικό Σώμα αλλά κι άλλα ταχύπλοα σκάφη και τα δύο σκάφη ρυμουλκήθηκαν στην μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει «ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «ΘΥΤΟΥΡ» Τ. Σύρου 278 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα Αγίου Νικολάου .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του οποίου το «ΘΥΤΟΥΡ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίου Νικολάου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .

Επίσης, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιστιοφόρο «MY WAY» σημαίας Ολλανδίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ» Αγίου Νικολάου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επαγγελματικό ταχύπλοο σκάφος «ΡΟΥΛΑ» Λ.Α.Ν. 1251 με τη συνδρομή του οποίου το «MY WAY» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίου Νικολάου.Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close