ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Παράταση των οικοδομικών εργασιών στον παραλιακό έως τέλος Μαίου και βλέπουμε!!!Στη σοβαρή παρέμβαση ανακαίνισης των ξενοδοχείων «Ερμής» και «Κοράλ», στον παραλιακό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, εισηγούμενος τη χορήγηση χρονικής παράτασης κατ’ αρχήν μέχρι τέλος Μαΐου στις εκτελούμενες εργασίες στα δύο ξενοδοχεία. Κατά την περυσινή περίοδο το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες που επικρατούσαν με τη δραματικά μειωμένη τουριστική κίνηση, είχε εγκρίνει την αδιάκοπη εκτέλεση εργασιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ, όπως είπε ο κ. Ζερβός, φέτος οι πληροφορίες μέχρι στιγμής θέλουν από 15 Ιουνίου και μετά ότι «θα ανοίξει» η τουριστική περίοδος γι’ αυτό και πρότεινε η παράταση των εργασιών να παραταθεί μέχρι τέλος Μαΐου. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλους όσους εκτελούν οικοδομική εργασία μέσα στον αστικό ιστό της πόλεως. Επίσης πρότεινε, εφόσον ζητηθεί, να συναινέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε σε συνεννόηση των επικεφαλής των συνδυασμών, να χορηγηθεί παράταση με δική του απόφαση, μέχρι 15 Ιουνίου (εφόσον δεν προγραμματιστεί εν τω μεταξύ συνεδρίαση του Δ.Σ. για να λάβει σχετική απόφαση). Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ανάλογα με την τουριστική κίνηση μέχρι τέλος του μήνα, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής η παρουσία των τουριστών στην πόλη είναι ελάχιστη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ενδιαφέρει, όπως είπε, τα δύο ξενοδοχεία να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να επέλθει και ηρεμία στον περιβάλλοντα χώρο και στον παραλιακό δρόμο από την όχληση των εργασιών, σημειώνοντας ότι από την ενημέρωση που έχει, στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι το «Κοράλ» να λειτουργήσει από την 1η Αυγούστου.

Να βελτιωθούν τα παραπετάσματα

swell adv 2021

Ο δήμαρχος είπε ότι έχει συνεννοηθεί με την εταιρεία για το παραπέτασμα που καλύπτει την πρόσοψη του «Ερμής». Αντί μας λινάτσας να τοποθετηθεί παραπέτασμα με φωτογραφική αποτύπωση της όψεως του ξενοδοχείου όπως θα είναι στην τελική μορφή του ή ενός τοπίου του Αγίου Νικολάου. Επίσης ζήτησε οι όψεις του κτιρίου από την πλευρά του ξενοδοχείου «Μιστράλ» και η πίσω πλευρά του, να καλυφθούν με γυψοσανίδα με στρώμα ηχομόνωσης, για όσο διάστημα το ξενοδοχείο θα παραμένει ημιτελές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης ρώτησε αν θα συνεχιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες στο «Ερμής» στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο δήμαρχος απάντησε ότι από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Πόλεως επιτρέπονται εσωτερικά οι εργασίες εφόσον δεν προκαλούν όχληση, ηχορρύπανση. Εάν όμως γίνει καταγγελία για όχληση, ο Δήμος δεν σκοπεύει να παράσχει κάλυψη στην εταιρεία για να εξακολουθήσει εργασίες που ενοχλούν, πέραν του ορισθέντος χρόνου της παράτασης που θα καθοριστεί.

Ο κ. Κοκκίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα όχλησης της ζώνης πέριξ των δύο ξενοδοχείων και στην κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο και αναρωτήθηκε ποιος θα ελέγχει στη διάρκεια του καλοκαιριού αν τηρούνται οι κανόνες. Ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα και όποιος δημότης αντιμετωπίσει πρόβλημα μπορεί να το αναφέρει στον κ. Ζερβό, ώστε τα όποια προβλήματα να επιλύονται σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ομαλή κυκλοφορία οχημάτων στον παραλιακό δρόμο εξαιτίας των βαρέων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού που επιχειρούν στο τμήμα του μονόδρομου που έχει στενέψει μάλιστα, ο δήμαρχος είπε ότι ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της εταιρείας ότι θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ο κ. Κοκκίνης συμφώνησε, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις αυτές είναι χρήσιμες για την πόλη αφού θα προσφέρουν και θέσεις εργασίες και με την προϋπόθεση  ότι η εταιρεία θα σεβαστεί τους περιοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πλησίον των δύο ξενοδοχείων, αλλά και τους πολίτες που υφίστανται την αναστάτωση του παραλιακού.

Διαφωνίες

Τη διαφοροποίησή του και διαφωνία με την χορήγηση οποιασδήποτε παράτασης εργασιών εξέθεσε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Γιάννης Ανδριώτης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία αναπτύσσει ένα επενδυτικό πρότζεκτ με τρόπο που ταλαιπωρεί τόσο καιρό τους περιοίκους και τους πολίτες της πόλης, αντί να επιλέξει ένα προγραμματισμό ολοκλήρωσης ενός – ενός χωριστά των ξενοδοχείων.  Και δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει σε καμία επαφή με εκπρόσωπο της εταιρείας αυτής.

Διαφώνησε με την παράταση του χρόνου οχλουσών εργασιών και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Φιλιππάκης, σημειώνοντας ότι σίγουρα θα υπάρξει θόρυβος και ταλαιπωρία, σε ένα πολύ νευραλγικό σημείο της πόλεως, ενώ ήδη έχει αρχίσει τουριστική κίνηση και πλησίον υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Την πρόταση καταψήφισε και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γάλλου.


Μέσω
Νίκος Τραντάς

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button