Τετάρτη, 12 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑγιος Νικόλαος: Παραχωρείται η οικία Πλατάκη στον Δήμο

Αγιος Νικόλαος: Παραχωρείται η οικία Πλατάκη στον Δήμο

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

«Η οικία του αείμνηστου Κρητολόγου Ελευθερίου Πλατάκη, τα χειρόγραφα, τα βιβλία και άλλα προσωπικά αντικείμενα του διακεκριμένου επιστήμονα, θα πρέπει να πάρουν την θέση που τους αξίζει, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας και ευρύτερα».

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με την ανηψιά του διακεκριμένου Βραχασώτη επιστήμονα κ. Ειρήνη Τουτουντζάκη, προκειμένου, να καθοριστούν σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την παραχώρηση της οικίας.

mechanical adv 2021

Να σημειώσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, είχε ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης, ενώ ο Δήμος, μέσω των συνεργατών του, έχει προχωρήσει στην αποτύπωση του συγκεκριμένου χώρου.

apostolakis adv 2

Σε πρώτη φάση, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος η οικία Πλατάκη, θα παραχωρηθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου ενώ στην συνέχεια θ΄ αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας της δομής που θα δημιουργηθεί, μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι από τον Δήμο, ότι η συγκεκριμένη οικία καθώς και τα πολύτιμα βιβλία και αντικείμενα τα χειρόγραφα, του Ελευθερίου Πλατάκη, θα πρέπει να πάρουν την θέση που τους αξίζει !

Ο Κρητολόγος Ελευθέριος Πλατάκης, ανήκει στις κορυφαίες πνευματικές μορφές,  της Κρήτης. Τιμήθηκε εν ζωή με Έπαινο και Βραβείο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας (1955), με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος Γεωργίου του Α’ (1947), με το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων (1949) και με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Πολέμου 1940-41 (1953), ενώ το μοναδικής αξίας αρχείο του, με το πλούσιο και σπάνιο φυτολογικό και σπηλαιολογικό περιεχόμενο του, φυλάσσεται στη Βικελαία Βιβλιοθήκη και είναι στη διάθεση του αναγνωστικού και ερευνητικού κοινού.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble