ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Ουσιαστική η χρήση του κυκλοφοριακού πάρκουΜια νέα λειτουργία και μια ουσιαστική χρήση, αποκτά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου, από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020,  που δίνεται προς χρήση στους μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα και τον μηχανολογικό εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα – ποδήλατα κ.λ.π) που απαιτούνται για την βιωματική εκπαίδευση τους.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης κ. Κ. Καστελλιανάκη, μετά την συντήρηση αυτοκινήτων και ποδηλάτων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος για την λειτουργία του πάρκου, το Δ.Σ ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του, στην Ένωση Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτ/των Ν.Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης και  πολιτών του Δήμου για δύο μέρες την εβδομάδα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο εξής οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στην χρήση ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και κατανοώντας βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Στην παρουσίαση που θα γίνει την Πέμπτη (11/6) στις 10 :30 το πρωί, θα συμμετάσχουν μαθητές της 6ης τάξης του Β΄Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, που ήδη διδάσκονται το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ η συμμετοχή τόσο των ίδιων, όσο και των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου, σε πρόγραμμα που θα εξελιχθεί στην διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους, θα δώσει την ευκαιρία, να μάθουν με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή, τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του Κ.Ο.Κ και πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button