Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Άγιος Νικόλαος: Ολοκληρώθηκε η δράση του 3ου Γυμνασίου στο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για τους ήρωες του 1821

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο δράσης «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821».

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

“IN_AND_OUT

Την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν συλλέξει πληροφορίες για τα γεγονότα και τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης που σχετίζονται με οδοδείκτες της πόλης μας και είχαν δημιουργήσει σχετικές παρουσιάσεις. Μάλιστα πέρσι το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού είχε οργανωθεί μέσα στον χώρο του σχολείου μας στη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Φέτος το όλο εγχείρημα εξελίχθηκε μέσα από τη συνεργασία του τμήματος Γ1 του 3ου Γυμνασίου με τη ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Ανταλλάξαμε επισκέψεις για να γνωριστούμε, τα παιδιά του Δημοτικού δημιούργησαν ένα flip book με πληροφορίες, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και ένα animation με τους ήρωες της επανάστασης. Τα παιδιά του Γυμνασίου δημιούργησαν τους γρίφους του παιχνιδιού και όλοι μαζί εμπνευστήκαμε τον τίτλο και το σενάριο του παιχνιδιού μας. Τέλος, το παιχνίδι μας πήρε μορφή επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Actionbound.

Mechanical Solutions

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι επαναστάτες βγήκαμε στους δρόμους της πόλης, λύσαμε γρίφους και κουίζ, σκανάραμε κωδικούς και ανακαλύψαμε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης μας που παραπέμπουν σε σημαντικούς ήρωες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης: π.χ. Καπετάν Καζάνης, Καπετάν Κόρακας, Παπά Πόθος, Δασκαλογιάννης, Σούλι, Μεσολόγγι, Αρκάδι, Μάχη Κριτσάς… Καταλήξαμε στην προθήκη του Πολύπλευρου όπου η κ. Μαρία Καρτέρη-Σιγανού έχει δημιουργήσει ομοιώματα των επαναστατών, τα παιδιά της πήραν συνέντευξη και ανακάλυψαν ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες….

Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα, καθώς όχι μόνο μας εμπιστεύτηκε τα έργα της για να τα χρησιμοποιήσουμε στη δράση μας, αλλά και για την φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τους μαθητές και της μαθήτριές μας.

Έτσι, τα παιδιά μας γιόρτασαν φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τρόπο βιωματικό, ανακαλυπτικό, συνεργατικό. Η όμορφη διάδρασή μας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου, καθώς ήμασταν καλεσμένοι της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού να παρακολουθήσουμε την συγκινητική γιορτή που είχαν ετοιμάσει, βασισμένη στην κοινή μας εμπειρία.

Την έμπνευση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης είχαν αναλάβει από το 3ο Γυμνάσιο οι Μαρία Δεμέτζου, Αναστασία Μελισσίδου, Ανθή Ρουμπελάκη, Γιώτα Τσινιβίζη, ενώ από το 3ο Δημοτικό ο Ηλίας Βαχλιώτης, ο Βασίλης Κοζύρης και η Ηρώ Ποργιαζίδου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button