ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Οι τρεις εμπρηστές των κάδων βρέθηκαν – Ονόματα θα μάθουμε;

Eξιχνιάστηκε το «μυστήριο» των εμπρηστών των μπλε κάδων ανακύκλωσης που από τις παραμονές των Χριστουγέννων λαμπάδιαζαν, έχοντας προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διενεργεί τη σχετική προανακριτική διαδικασία, αξιοποίησε το υπάρχον υλικό, που είχε συλλεχθεί από καταγραφές των κινήσεων των υπόπτων από τα διάφορα σημεία της πόλεως, όπου δρούσαν νυχτερινές έως πρώτες πρωινές ώρες!

Τρία νεαρά άτομα, μόνιμοι κάτοικοι Αγίου Νικολάου είναι οι δράστες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και παραδέχθηκαν προφορικά τις πράξεις τους. Ενας είναι ο βασικός δράστης και τα άλλα δύο άτομα της παρέας είχαν βοηθητικό ρόλο στους εμπρησμούς κρατώντας τσίλιες.

Μάλιστα, πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή του Δήμου, θέλει τον πατέρα ενός εκ των τριών να προθυμοποιείται να πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε ο γιος του. Εξ άλλου, όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, ο Δήμος ήταν αποφασισμένος να καταλογίσει την αξία των κατεστραμμένων κάδων στους υπαιτίους, όταν θα γινόταν η ταυτοποίησή τους.

Σήμερα έγινε προσαγωγή των τριών, οι οποίοι έδειξαν μεταμέλεια για τις πράξεις τους αυτές και διαβεβαίωσαν ότι θα πληρώσουν για τη ζημιά που προκάλεσαν. Σύλληψη δεν έγινε αφού είχε παρέλθει η προθεσμία του Αυτοφώρου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν για να δώσουν και γραπτή κατάθεση στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μέσω
Νίκος Τραντάς
Πηγή
ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close