Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑγιος Νικόλαος: Ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιάσης και Διασκέδασης στο CNA.GR για...

Αγιος Νικόλαος: Ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιάσης και Διασκέδασης στο CNA.GR για την επόμενη ημέρα

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιάσης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου κος Κωστής Ζαχαριάς μίλησε στο Κρητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (cna.gr), στον Γιώργο Βαρνακιώτη, για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων εστίασης, την επιβίωση αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Επίσης ο κος Ζαχαριάς αναφέρεται και σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/5 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου μαζί με 70 ακόμα Συλλόγους Εστίασης της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα από τις δικές τους περιοχές.

mechanical adv 2021

Πως ετοιμάζονται τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στο Αγιο Νικόλαο για την 1η Ιουνίου μετά τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης;

apostolakis adv 2

Ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης είναι σε μία περίοδο αναμονής μέχρι τα μέσα Μαΐου που θα έχουμε διευκρινίσεις για τα ακριβή μέτρα και τις συνθήκες και τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουμε φέτος. Οι ενδείξεις είναι ότι θα περιοριστεί πολύ η χωρητικότητα των καταστημάτων μας είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει πάρα πολυ.

Θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης να βγάλουν τα προς το ζην έτσι ώστε να επιβιώσουν μέχρι ο τουρισμός να πάρει μπροστά;

Πολύ φοβάμαι πως οι επιχειρήσεις με τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους όπως και πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν καθόλου.

Μια επιχείρηση με τα σημερινά δεδομένα και την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα μπορέσει να απασχολήσει το ίδιο προσωπικό με πριν;

Οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να προσλάβουν τον ίδιο αριθμό ατόμων που είχαν προσλάβει τα προηγούμενα χρονιά, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η ανεργία στην περιοχή μας.

Εμείς σαν κλάδος έχουμε ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση την μείωση του εργοδοτικού κόστους στα 250 ευρώ ανά υπάλληλο αυτό θα είναι ένα Κίνητρο για τις επιχειρήσεις για να διατηρήσουν το προσωπικό που είχαν για τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες ελαφρύνσεις έτσι ώστε να βοηθηθούν όπως πρέπει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στον Αγιο Νικόλαο;

Μέχρι τώρα έχει εξαγγείλει ο δήμος την μείωση και την απαλλαγή των τελών κοινόχρηστων χώρων το οποίο θα μας βοηθήσει αρκετά. Όπως και την μείωση των τελών παρεπιδημούντων.

Εμείς έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση την μείωση του ΦΠΑ στο στο 13% αντίστοιχα έτσι ώστε να βοηθηθούμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνει ο κλάδος μας.

Ο κλάδος μας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει βοηθηθεί καθόλου ίσα-ίσα έχει βάλει πλάτη σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και νομίζω ότι είναι καιρός να βοηθηθούμε και εμείς .

Είμαστε 70 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα που έχουμε ζητήσει τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Ως πρώτη αντίδραση την Τέταρτη στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε μια δράση με συμμετοχή 70 σύλλογων εστίασης από όλη την Ελλάδα, που ονομάζεται Empty Chairs, τοποθετώντας άδειες καρέκλες για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου. Η τοποθεσία που θα γίνει η εκδήλωση θα ανακοινωθεί την Τρίτη 5/5 μέσω των τοπικών ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Η εκδήλωση-διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

zygos gif 2020b
wind one adv
Γιώργος Βαρνακιώτης
Γιώργος Βαρνακιώτηςhttps://www.mediahouse.gr
Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble