ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Ο Δήμος θέλει να αξιοποιήσει την έκταση ανατολικά του νοσοκομείου

Ζητήματα που σχετίζονται με την απόκτηση της αδόμητης έκτασης ανατολικά του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καθώς και με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν στον Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, με τους δικηγόρους των ιδιοκτητών τμήματος του πρασίνου,  κ. κ. Άννα Σταυρακάκη και Μανόλη Μενεγάκη.

Πρόκειται για έναν ζωτικό χώρο του Αγίου Νικολάου, η απόκτηση του οποίου θα ωφελήσει την πόλη και συνολικά την τοπική κοινωνία, που αναμένεται να τελεσφορήσει, δεδομένου ότι υπάρχει πλέον η αναγνώριση κυρίων (ιδιοκτητών) ανά ιδιοκτησία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως έκανε γνωστό, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, σε συνεννόηση με τον δικηγόρο του Δήμου κ. Γιώργο Μακράκη, προσεκλήθησαν οι δικηγόροι των ιδιοκτητών, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού, την διαδικασία που θ΄ ακολουθηθεί αναφορικά με την προβλεπόμενη αποζημίωση των ιδιοκτησιών τους.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος, προχωρά στην τακτοποίηση ενός (1) από τα συνολικά 3,5 στρέμματα,  δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες δεν συμφώνησαν με την αποζημίωση, ενώ θα πρέπει να συνταχθεί πράξη αναλογισμού, ώστε να προχωρήσει η τακτοποίηση και του υπολοίπου τμήματος.

Το συνολικό τίμημα, για τις απαλλοτριώσεις είναι 400.000 ευρώ, ενώ από χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, που σχετίζεται με τις Απαλλοτριώσεις Κοινόχρηστων Χώρων , αναμένεται να εισπραχθεί το ποσόν των 100.000 ευρώ.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο Δήμος, θα μπορούσε να καταθέσει το ποσό των 100 χιλ. ευρώ που αναλογεί στις υποχρεώσεις του έναντι των ιδιοκτητών, καλώντας τους ν΄αναζητήσουν τα υπόλοιπα χρήματα από παρόδιους με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Αντ΄αυτού,  προτείνει την πλήρη τακτοποίηση του ποσού και την απόδοση των 400 χιλ. ευρώ στους ιδιοκτήτες σε τρεις ετήσιες δόσεις.

Μάλιστα όπως εξήγησε, επειδή  η περσινή χρονιά ήταν “τραυματική” για όλους, υπήρξε σοβαρή απώλεια εσόδων , με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου.  Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης ο ίδιος πρότεινε να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες σε τρεις δόσεις με την επιπλέον δέσμευση, ότι εάν φετινή τουριστική χρονιά αποδειχθεί αποδοτική ως προς τα έσοδα, να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις μαζί το επόμενο έτος.

Η παραπάνω πρόταση γνωστοποιήθηκε στους δικηγόρους που παρέστησαν στην συνάντηση, προκειμένου να μεταφερθεί στους ιδιοκτήτες και με την σύμφωνη γνώμη τους, μετά την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού να προχωρήσει ο Δήμος στην εκταμίευση της πρώτης δόσης, γεγονός που καταδεικνύει σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, το έμπρακτο ενδιαφέρον και την προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου.

Ο ίδιος υπενθύμισε, η πράξη αναλογισμού για την απόκτηση του πρασίνου, ανατολικά του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, άρχισε να συντάσσεται το 2000, επί δικής του και πάλι δημαρχίας,  η απόκτηση του συγκεκριμένου τμήματος γίνεται στην παρούσα θητεία, ενώ αναλαμβάνει την δέσμευση για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος στην τρέχουσα θητεία.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button