ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Κατεδαφίζεται το ακίνητο μπροστά από την Αγία Τριάδα

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης κ. Αντώνης Ζερβός

Μια σημαντική εξέλιξη για την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου, αλλά και συνολικά της κεντρικής πλατείας της πόλης, αποτελεί η έκδοση άδειας κατεδάφισης του πρώην ακινήτου «Ρούβαλη» μπροστά από τον Ιερό Ναό.

Αγιος Νικόλαος: Κατεδαφίζεται το ακίνητο μπροστά από την Αγία Τριάδα 2

Αναφορικά μ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ενοικιαστής του ακινήτου, αναμένεται ν΄αποχωρήσει έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, θα προχωρήσει η κατεδάφιση του κτιρίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητηθεί συνολικά το θέμα της απόκτησης κοινόχρηστου χώρου (τρίτη πράξη αναλογισμού) στην πίσω πλευρά του ναού (ιερό) – με εξωδικαστικό συμβιβασμό- προκειμένου ν απομακρυνθούν τα παραπήγματα που μέχρι σήμερα αποτελούν προσβολή για τον Ιερό αυτό χώρο.

Αγιος Νικόλαος: Κατεδαφίζεται το ακίνητο μπροστά από την Αγία Τριάδα 3

«Τώρα πλέον έχουμε μπροστά μας – δήλωσε χαρακτηριστικά- μια δικαστική πράξη που προσδιορίζει τιμές και βοηθάει εν πολλοίς να οδηγηθούμε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες, εφόσον οι ίδιοι το αποδεχτούν, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ καθώς και της αρμόδιας από τον δήμο επιτροπής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Το άνοιγμα του χώρου πίσω από την εκκλησία θα δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στον καθεδρικό ναό, ώστε ο κοινόχρηστος χώρος που στο εξής θα διαμορφωθεί, θα εξυπηρετήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των φιλοξενούμενων στην περιοχή».

Από το γραφείο τύπου του ΔήμουCNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close