ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Καταγράφηκαν οι φθορές στις σχολικές μονάδες Β’ Βάθμιας ΕκπαίδευσηςΠροβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι από την αρχή του σχολικού έτους έχουν παρατηρηθεί επανειλημμένως φαινόμενα φθοράς σε τοιχοποιίες εξωτερικής περίφραξης σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του Αγ. Νικολάου, με αναγραφή συνθημάτων πολιτικού και οπαδικού περιεχομένου από υποστηρικτές πολιτικών παρατάξεων και αθλητικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες καταστροφής δημόσιας περιουσίας, που μπορούν να επισείσουν για τους δράστες έως και ποινές για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση των Νόμων περί προστασίας περιβάλλοντος. Επιπλέον, σε μία περίοδο ιδιαίτερης οικονομικής δυσχέρειας για τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές της περιοχής μας, θεωρούμε ιδιαίτερα επιβαρυντικές τέτοιες ενέργειες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες που επλήγησαν είχαν βαφτεί πρόσφατα, μετά από παρόμοιες ενέργειες, από το Δήμο Αγ. Νικολάου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναπόφευκτα, παρόμοιες πρακτικές παραπέμπουν σε έλλειψη πολιτισμού αλλά και σεβασμού απέναντι στον Έλληνα πολίτη-φορολογούμενο, αλλά και πιθανότατα αποτελούν πρόκληση για την ετερότητα, τη διαφορετική ιδεολογία και τις διαφορετικές πεποιθήσεις της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Τέλος, αντιλαμβανόμαστε την ενθουσιώδη και παρορμητική έκφραση συναισθημάτων της νεολαίας, αλλά παρακαλούμε θερμά τους υπεύθυνους των πολιτικών γραφείων και αθλητικών συνδέσμων για επίδειξη στοιχειώδους αυτοσυγκράτησης και κοινωνικής υπευθυνότητας στο μέλλον απέναντι στα δημόσια αγαθά.

Εκ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button