ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Καταγγελία για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής ΠαιδείαςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, σε έκτακτο Δ.Σ. που έλαβε χώρα στις 28/5 στο οποίο συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΟΕΣΓΠΚ, Βασίλης Χατζηδάκης, με θέμα τις διαδικασίες λειτουργίας των σχολικών επιτροπών του δήμου Αγίου Νικολάου και την συμμετοχή των εκπροσώπων του σε αυτές καταγγέλλει ομόφωνα τις παρακάτω πρακτικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται τουλάχιστον παράτυπες, πρωτοφανείς και εκτός νόμιμης λειτουργίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 27/5/20, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, η δημοτική σύμβουλος κα. Μαρία – Ναυσικά Γάλλου, εκπρόσωπος μας στην Επιτροπή Παιδείας και Πρόεδρος της Ένωσης, διαπίστωσε ότι στα θέματα ημερησίας διάταξης (θεμ.9 & 10) υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σε συνεδρίασή της που έλαβε χώρα στις 15/5/20.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για την συγκεκριμένη συνεδρίαση η κα. Γάλλου και τουλάχιστον ακόμα ένα μέλος της επιτροπής, δεν είχαν λάβει αντίστοιχη πρόσκληση ως μέλη, ούτε καν είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά και φυσικά δεν ήταν παρόντες. Παρ’ όλα αυτά δηλώθηκαν ως παρόντες και σύμφωνα με τα πρακτικά τα οποία κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγράφηκε η θετική τους ψήφος για όλα τα θέματα της επιτροπής.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις ανήκουστες πρακτικές που ακολουθήθηκαν ακυρώνοντας κάθε δημοκρατική λειτουργία της συγκεκριμένης δημοτικής επιτροπής καθώς και της συμμετοχής των μελών της, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων που συμμετέχουν σε αυτή.

swell adv 2021

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου σας ενημερώνει ότι δεν θα μας καταστήσετε συμμέτοχους σε τέτοιου είδους πρακτικές, ούτε θα σιωπήσουμε ώστε να μην κατηγορηθούμε για παρακώλυση του έργου της επιτροπής. Τουλάχιστον εμείς έχουμε επίγνωση του ρόλου μας και της ευθύνης που φέρουν οι αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής σεβόμενοι τις νόμιμες διαδικασίες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου απαιτεί την αποκατάσταση της νομότυπης λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Με τιμή
Η Πρόεδρος
Μαρία Ναυσικά Γάλλου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button