ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Καινούργιο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον δήμο


Τελευταία ενημέρωση:

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος Αγ. Νικολάου με στόχο την ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Αγ. Νικολάου με στόχο την ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.

Με τη νέα αυτή παρέμβαση ο δήμος φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει.

Η συγκεκριμένη δράση έχει κι έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς κατά ένα μεγάλο μέρος τους τα είδη που συλλέγονται θα καταλήγουν σε άπορες οικογένειες. Τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών κτλ.

Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

Στις 27/03/2018 τοποθετήθηκαν 2 κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης στη Νεάπολη. Ο 1ος έναντι από το s/m Χαλκιαδάκης και ο 2ος λίγο πριν την είσοδο του 1ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close