ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου στον δήμαρχο

Τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα: «Φωτογραφίζοντας την πόλη μου» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθνικό και Διεθνές Δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» καθώς και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο καθώς και την Δ/ντρια Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη, για τα κυκλοφοριακά θέματα, τους χώρους πρασίνου, τις αστικές αναπλάσεις, τους κοινόχρηστους χώρους, την διαχείριση των απορριμμάτων, τις παιδικές χαρές, αλλά και για το θέμα των παρεμβάσεων στην παραλία του Γαργαδόρου.

Ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την συνεργασία που είχε τόσο με τους εκπροσώπους των 35 μαθητών της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όσο  και με την υπεύθυνη καθηγήτρια Γερμανικών κ. Τασσοπούλου Βούλα, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό και την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

» Νομίζω, ότι εάν αλλάξει κάτι στην χώρα μας, αυτό επαφίεται στα παιδιά, τα οποία με την ευαισθησία και την γνώση που καθημερινά αποκτούν, έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν ενδεχομένως στις οικογένειες αλλά και στο οικείο τους περιβάλλον, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, που ασφαλώς θ΄αποδειχθεί περισσότερο ώριμος και σωστός, δεδομένου ότι η προστασία του περιβάλλοντος με την ευρεία έννοια σχετίζεται κυρίως με τον σεβασμό του χώρου και του άλλου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επισημαίνοντας ότι εφόσον υπάρξει η δυνατότητα από την σχολική κοινότητα, είναι πρόθυμος να επαναληφθεί ανάλογη συνάντηση προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να διαμορφώσουν οι μαθητές, μια ρεαλιστική εικόνα για την πόλη».Εξ΄αλλου όπως έκανε γνωστό η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Τασσοπούλου οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, στο πρόγραμμα που υλοποιούν, επικεντρώνονται στον 11ο στόχο που αφορά την «Βιώσιμη Πόλη» από τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που συπεριλαμβάνοντα στην Agenda 2030.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close