ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Η Ενωση συλλόγων γονέων για το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου θα ήθελε να ενημερώσει τους γονείς – δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου για τις ενέργειες του σε ότι αφορά τις εργασίες αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης.

Το ιστορικό, όπως το γνωρίζει το Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως εξής: ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 είχε ανακοινώσει την υλοποίηση του έργου και εκπρόσωπος του δήμου είχε επαναλάβει στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου την ίδια δήλωση.

caffeine adv2020b

Έπειτα από αυτές τις τοποθετήσεις, η αγωνία του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και του Δ.Σ. της Ένωσης αφορούσε την μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ και αυτό ήταν το θέμα που έθετε σε κάθε ευκαιρία στην δημοτική αρχή και το ίδιο ανέφερε και στην ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στην αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Ο ίδιος ο κ. δήμαρχος έκανε σχετική αναφορά διαβεβαιώνοντας γονείς και μαθητές ότι θα υλοποιηθεί άμεσα το συγκεκριμένο έργο, δεν άφηνε καμία αμφιβολία, κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν το γιατί φτάσαμε σε αυτήν την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης. Τόση ήταν η πλάνη της δημοτικής αρχής ή η αδυναμία ελέγχου των εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας της, τόσο δύσκολη ήταν η τεχνική μελέτη του συγκεκριμένου έργου, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Δυστυχώς, το μάθημα που παίρνουμε όλοι από αυτή την απόφαση είναι ότι κάτι κάνουμε σίγουρα λάθος όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στον δήμο Αγίου Νικολάου. Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες (βλέπε Κριτσά, Σίσι, Καλό Χωριό, ΚΔΑΠ, κ.λ.π) μίας αποτυχημένης και ατελέσφορης «προσπάθειας» επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια και των δομών γενικότερα που αφορούν τους μαθητές του δήμου μας. Δεν υπάρχει μελέτη, πρόβλεψη, προγραμματισμός, ικανότητα; Πολλά τα ερωτηματικά, μεγάλη η απογοήτευση και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

neratzoulis neo

Το 2017 η Ένωση είχε προτείνει την εκπόνηση Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού για την σχολική στέγη στον δήμο μας. Η Μελέτη αυτή ψηφίστηκε ως πρόταση από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου. Δυστυχώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη συνέχεια.

Θα θέλαμε ως Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου να τονίσουμε για άλλη μία φορά ότι η ενημέρωση αυτή δεν έχει αντιπολιτευτικό σκοπό, περιμένουμε όλοι οι γονείς μία απάντηση στο γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την δυσμενή θέση, την περιμένουμε από τους προηγούμενους, τους τωρινούς, τους επόμενους δημοτικούς φορείς.

ΓΙΑΤΙ; Είναι τόσο ασήμαντο, τόσο τελευταίο στις προτεραιότητες της εκάστοτε δημοτικής αρχής; Είναι τόσο δύσκολο τελικά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι δηλαδή οι μαθητές αυτού του δήμου είτε βρίσκονται στο Καλό Χωριό είτε στο Σίσι είτε στον Άγιο Νικόλαο ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να έχουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ;

Περιμένουμε ΛΥΣΕΙΣ, έναν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ με σοβαρότητα, ρεαλισμό και προϋπολογισμένο κόστος ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ για την αντιμετώπιση και όχι την προσωρινή τακτοποίηση του χρόνιου προβλήματος της σχολικής στέγης στον δήμο μας.

Η πραγματικότητα είναι αυτή, καλώς ή κακώς το κεντρικό κράτος έχει δώσει αυτή την αρμοδιότητα στους δήμους, πέρασε ο καιρός που μπορούσαμε όλοι μαζί σαν κοινωνία να επικαλεστούμε άγνοια, αδυναμία, έλλειψη πόρων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για τις σχολικές δομές του δήμου μας προτείνει την ίδρυση ενός Γραφείου Σχολικής Στέγης στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου με αποκλειστική αρμοδιότητα την συντήρηση των υπαρχόντων δομών αλλά και την εκπόνηση μελετών για την ανακατασκευή και κατασκευή νέων εντάσσοντας τις δομές αυτές  σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πρόταση αυτή θα αντιμετωπισθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα από τους αρμοδίους, τωρινούς και μελλοντικούς δημοτικούς άρχοντες. Η εξίσωση δεν αλλάζει, το μέλλον ενός τόπου είναι τα παιδιά του και τα παιδιά του δήμου Αγίου Νικολάου δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Εκ του Δ.Σ.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button